Politerno > Україна і світ > Звільнені “азовці” зустрілися з сім’ями у Туреччині – Зеленський присвоїв їм звання Героїв України

Звільнені “азовці” зустрілися з сім’ями у Туреччині – Зеленський присвоїв їм звання Героїв України

  • 3 Жовтня, 2022
  • 611 Переглядів
  • 0

Звільнені з російського полону бійці “Азову” зустрілися із своїми родинами у Туреччині, де вони перебувають після звільнення.

Про це повідомила Олена Зеленська у Facebook.

"Під час візиту до Туреччини змогла зустрітися з нашими хлопцями з "Азова". Тут вони перебувають за умовами обміну, і сьогодні керівнику Офісу президента України Андрію Єрмаку вдалося організувати їм зустріч із родинами.

Емоцій багато. Шлях до цієї миті був довгий і важкий. Нарешті вони змогли обійнятися", - зазначила дружина президента.

Зеленська каже, що передала бійцям привіт і подяку від президента Володимира Зеленського та всіх українців, а також благословення від Вселенського Патріарха Варфоломія, з яким зустрічалась напередодні в Стамбулі.

Також стало відомо, що президент Володимир Зеленський присвоїв звання Героя України п’ятьом захисникам Маріуполя та "Азовсталі", військовослужбовці отримали ордени "Золота Зірка" у Туреччині, де вони зараз знаходяться.

Президент відзначив командира полку Національної гвардії "Азов" Дениса Прокопенка (позивний Редіс), його заступника Святослава Паламаря, в. о. командира 36-ї окремої бригади морської піхоти Сергія Волинського (позивний Волина), старшого офіцера "Азова" Олега Хоменка і командира 12-ї бригади НГУ Дениса Шлегу.

Володимир Зеленський по відеозв’язку привітав військовослужбовців і подякував їм за виконання важливого бойового завдання з оборони Маріуполя.

Нагадаємо, глава “Tesla” Ілон Маск, який у перші дні нападу РФ на Україну надав ЗСУ станції супутникового інтернету StarLink, на 222 день ззапостив у Twitter антиукраїнське опитування. Фактично мільярдер  запропонував Україні капітулювати. Громадяни України досить жорстко критикують Маска та його "опитування". Деякі українці обурюються у жартівливій формі.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE