Politerno > Україна і світ > У звільненому Святогірську та Лимані ексгумували 78 тіл, серед них немовля

У звільненому Святогірську та Лимані ексгумували 78 тіл, серед них немовля

  • 11 Жовтня, 2022
  • 552 Переглядів
  • 0

У звільненому від росіян Святогірську та Лимані ексгумували 78 тіл – частина з них з ознаками насильницької смерті, а наймолодшій померлій – лише рік.

Про це повідомляє Донецька обласна прокуратура.

 

"У Святогірську та Лимані встановили місця масового поховання людей. Вже ексгумували 78 тіл, частина - з явними ознаками насильницької смерті. У загиблих вогнепальні поранення, перелами ребер та черепів, мінно-вибухові травми.

Як розповідають місцеві, загарбники розстрілювали людей просто на вулицях. Під час окупації у Святогірську загинули батько з сином: молодший чоловік потребував негайного медичного втручання через чисельні поранення, батько почав кричати та кликати на допомогу, але "освободітелі" застрелили літнього чоловіка.

Загинув і син. Звірства ворога видно одразу при в’їзді в місто: на дорозі "зустрічає" вщент спалений автомобіль, в якому заживо згоріли двоє громадян.

А наймолодшій померлій – лише рік. Дитина похована поряд з усією родиною на кладовищі у Лимані", - йдеться у повідомленні.

 

За словами глави Донецької прокуратури, прокурори та правоохоронці вже тиждень проводять слідчо-розшукові та процесуальні дії у звільнених від окупантів містах Донецької області і деякі знахідки жахають.

 

 

Нагадаємо, ЗСУ 11 жовтня відбили 6 атак окупантів, уразили пункт управління, 11 районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки та 4 склади з боєприпасами росіян. 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE