Politerno > Україна і світ > В російському Ейську під час зльоту на багатоповерхівку впав Су-34, є загиблі. ФОТО – ВІДЕО

В російському Ейську під час зльоту на багатоповерхівку впав Су-34, є загиблі. ФОТО – ВІДЕО

  • 17 Жовтня, 2022
  • 2000 Переглядів
  • 0

Увечері 17 жовтня у Росії в Єйську під час набору висоти на багатоповерхівку впав військовий літак Су-34, є загиблі та поранені.

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на Міноборони РФ.

Російський літак Су-34 під час набору висоти зазнав аварії в Єйську. Він упав на багатоповерхівку за адресою вул. Комуністична, 20/1. 

Причиною аварії, як стверджують в Міноборони Росії, стало загоряння одного з двигунів під час зльоту. Екіпаж встиг катапультуватися.

Оновлено о 19:20: Російські ЗМІ повідомляють, що після падіння літака на житловий масив у Єйську було чутно кілька вибухів. У Міноборони уточнили, що на місці падіння Су-34 у дворі одного з житлових кварталів сталося загоряння палива літака.

Оновлено о 20:09: У російському МНС повідомили, що 2 людини загинули, 15 госпіталізовано. Через падіння літака пожежею охоплено з першого по дев'ятий поверх житлового будинку, евакуйовано близько 100 осіб.

Оновлено о 20:54: Пожежу загасили. Кількість загиблих зросла до трьох осіб. Загальна кількість постраждалих збільшилася до 19 осіб. Семеро дорослих і одна дитина перебувають у важкому стані, вони отруїлися продуктами горіння. 

Ось що про цей інцидент пише головред "Цензор.нет" Юрій Бутусов: "Це символічне фото, яке показує, що являють собою моральні якості російських військових льотчиків. Бомбардувальник Су-34 з повною заправкою палива і снарядами вилетів з аеродрому Єйськ у Краснодарському краї, ймовірно, для завдання удару по Україні. Однак після зльоту у літака виникла несправність, коли літак летів над житловим масивом Єйська. Замість того, щоб відвернути бомбардувальник у бік від житлових будинків, російський льотчик вирішив врятувати тільки своє життя і катапультувався, не спробувавши відвернути, і кинув свій літак прямо на багатоквартирний будинок. Будинок палає, рвуться боєприпаси, загинуло щонайменше 10 людей, доступу до всіх палаючих квартир досі немає. А пілот спокійно приземлився на парашуті, добре помітному на фото. Врятував свою шкуру, а що там з іншими – не має значення. Російський пілот показав Єйську, що творять росіяни в Україні - кидають некеровані бомби по житловим будинкам, вбивають без розбору. Льотчик-вбивця, якому не шкода ні своїх, ні чужих, який живе і літає заради зарплати найманця".

Інтернет-видання The Bell повідомляє, що катастрофа Су-34 в Єйську – вже щонайменше десята небойова втрата в російській військовій авіації за неповні вісім місяців війни в Україні. 

Нагадаємо, в результаті чергового обміну полоненими звільнено 108 жінок.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE