Politerno > Україна і світ > Росія погрожує збивати західні комерційні супутники, які використовують для допомоги Україні

Росія погрожує збивати західні комерційні супутники, які використовують для допомоги Україні

  • 27 Жовтня, 2022
  • 492 Переглядів
  • 0

Представник МЗС РФ Константін Воронцов заявив, що Москва розглядатиме як свої законні цілі західні комерційні супутники, якщо їх використовують для допомоги Україні у війні. 

Як повідомляє “Європейська правда”, його заяву наводить російське ТАСС.

Воронцов є заступником директора департаменту з нерозповсюдження й контролю озброєння МЗС РФ, його заява пролунала на засіданні першого комітету Генасамблеї ООН. 

Він назвав “небезпечною тенденцією” використання США та іншими країнами Заходу “компонентів цивільної інфраструктури у космосі, у тому числі комерційної, у збройних конфліктах …. що особливо проявилося під час подій в Україні”.

“Квазіцивільна інфраструктура може стати законною ціллю для удару у відповідь. Через дії Заходу виникають невиправдані ризики для мирної діяльності у космосі та численних соціально-економічних процесів на землі, від яких залежить добробут людей, передусім у країнах що розвиваються”, – заявив Воронцов.  

Як відомо, для України надзвичайно важливу роль відіграє система супутникового зв’язку Starlink від компанії SpaceX. 

Крім того, на зібрані українцями кошти - які початково збирали на придбання трьох "Байрактарів" - купили доступ до інформації з угруповання супутників фінської компанії ICEYE більш ніж на рік, а також повний доступ до одного із супутників до закінчення терміну його функціональності на орбіті.

Нагадаємо, на тлі загрози з боку Росії США прискорюють розміщення модернізованих тактичних бомб B61-12 в Європі.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE