Politerno > Україна і світ > Заступник голови офісу Зеленського їздить на “Porsche” останньої моделі і каже, що взяв покататись

Заступник голови офісу Зеленського їздить на “Porsche” останньої моделі і каже, що взяв покататись

  • 1 Грудня, 2022
  • 878 Переглядів
  • 0

Заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко під час воєнного стану пересувається на “Porsche Taycan” 2021 року вартістю $100 тис та проживає в орендованому маєтку на майже 1200 квадратних метрів.

Про це йдеться у розслідуванні журналіста УП Михайла Ткача.

Журналісти з’ясували, що автомобіль належить ТОВ "Новем Логістик", яке знаходитья за адресою Паркова дорога,16-а. Єдиним власником компанії є непублічний бізнесмен Вемір Давітян.

У коментарі УП Тимошенко підтвердив, що автомобіль належить Давітяну. За словами заступника ОП, він користався "Porsche"  3 - 4 рази, і повернув його ще декілька місяців назад.

У той же час, за даними УП, Тимошенко використовував це авто щонайменше вдвічі більше часу.

Також Давітян у коментарі УП сказав, що  надавав машину на "тест-драйв", оскільки вона йому "не підійшла".

При цьому на наявних у редакції матеріалах із камер "Безпечного міста" Давітян не був зафіксований за кермом цього авто жодного разу.

Повідомляється, що у власності Тимошенко та його дружини, відповідно до даних його декларації за 2020 рік, вже перебували "BMW X5" 2019 року, "Porsche Macan" 2017 року, "Volkswagen Caravelle" 2014 року.

Також Журналісти з'ясували, що Тимошенко осилився в маєтку на майже 1200 квадратних метрів із власним виходом до водойми, який належить бізнесмену Ігорю Ніконову.

Ніконов входить до 100 найбагатших людей країни за версією видання "Фокус" та вважається одним із найбільших забудовників Києва.

У коментарі "УП" Кирило Тимошенко зазначив, що орендує маєток з міркувань безпеки, оскільки його власне помешкання розташоване в небезпечному з огляду на регулярні ракетні обстріли місці.

Також Тимошенко погодився показати договір оренди, який було укладено з Ніконовим у липні цього року.Відповідно до договору, маєток орендує дружина Кирила Тимошенка. А вартість оренди складає 230 000 гривень на місяць, що за актуальным курсом становить близько 6 000 доларів.

Редакція звернулася по консультацію до експертів на ринку нерухомості. Також журналісти проаналізували публічні оголошення.

На основі отриманих даних можна зробити висновки про занижену ціну оренди маєтка в цьому котеджному містечку станом на літо 2022-го.

За даними експертів, середня вартість винаймання будинків аналогічної площі у цьому котеджному містечку може коливатися в діапазоні від 10 до 25 тисяч доларів. На вартість може впливати стан маєтку та якість використаних в оздобленні матеріалів.

Тимошенко є публічним куратором будівельного напрямку, а бізнес Ніконова перебуває саме у цій площині. На питання про можливий конфлікт інтересів заступник керівника ОП відповів, що Ніконов не бере участі в державних проєктах

Натомість за кілька тижнів після нашого спілкування на сторінці будівельної компанії Ніконова з'явилося повідомлення про те, що два житлові квартали КАН Девелопмент долучилися до державної програми "єОселя" – пільгової іпотеки житла

Завдяки цій програмі українці певних професій можуть купувати квартири в кредит на 20 років за ставкою 3 %, а забудовники отримують можливість продавати квартири, які з початку повномасштабного вторгнення Росії з очевидних причин майже не продаються. 

Редакції невідомо, чи міг впливати заступник керівника ОП на приєднання компанії власника маєтку, в якому він мешкає, до державної програми пільгового кредитування. Але, очевидно, що всі забудовники наразі перебувають у скрутному становищі і в тій чи іншій мірі потребують державної участі, а значить – участі влади. 

Як повідомлялося, заступник глави Офісу президента Кирило Тимошенко пересувався на позашляховику “Chevrolet Tahoe”, який компанія “General Motors” передала Україні для вивезення громадян із зони бойових дій і гуманітарних місій. 

Заступник голови ОП Кирило Тимошенко заявив, що більше не буде використовувати “Chevrolet Tahoe”, яке було надано Україні для гуманітарних цілей. Заступник Андрія Єрмака попросив передати його у прифронтові райони за призначенням. 

Колишні й теперішні власники продакшн-компанії «Кінокіт», яка отримала 86 мільйонів на створення контенту (зокрема ефірні блоки спільного телемарафону «Єдині новини») для парламентського телеканалу «Рада», пов’язані з заступником глави Офісу президента Кирилом Тимошенком.

Нагадаємо, Верховна Рада ухвалила Заяву до парламентів та урядів іноземних держав щодо визнання режиму РФ терористичним. Також нардепи обгрунтували нелегітимність перебування Росії в ООН і необхідність реформування організації.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE