Politerno > Україна і світ > У Раді хочуть позбавити мандатів нардепів від ОПЗЖ – Стефанчук не в захваті

У Раді хочуть позбавити мандатів нардепів від ОПЗЖ – Стефанчук не в захваті

  • 14 Грудня, 2022
  • 435 Переглядів
  • 0
Верховна Рада - війна

У парламенті розпочали збір підписів за позбавлення повноважень народних депутатів, які обиралися від забороненої партії “Опозиційна платформа – За життя”.

Про це повідомив ГО “Рух Чесно” у Telegram.

 

За словами депутата від “Слуги народу” Олега Дунди, він отримав формальну відмову від спікера парламенту Руслана Стефанчука щодо проведення позачергової сесії для позбавлення мандатів депутатів всіх рівнів від заборонених партій.

У своїй відповіді Стефанчук мотивує відмову тим, що через воєнний стан “робота впродовж сьомої і восьмої сесій триває у режимі єдиних пленарних засідань”.

 

Наразі під зверненням про внесення питання позбавлення мандату представників ОПЗЖ до порядку денного наступної сесії зібрано близько 50 підписів депутатів. Збір триває.

У червні суд задовольнив позов Міністерства юстиції та заборонив політичну партію “Опозиційна платформа – За життя”.

13 грудня народні депутати ухвалили в цілому законопроєкт №5655 щодо реформування сфери містобудівної діяльності, який, зокрема, критикували глави українських міст та селищ, архітектори та громадські активісти.

“Слуги народу” зібрали голоси по суті завдяки народним депутатам, які були обрані від проросійської політичної сили ОПЗЖ, а також тих, то входить у депутатську групу “За майбутнє” і “Довіра”, – підкреслюють в “Чесно”.

Нагадаємо, ЗСУ готуються до різних сценаріїв розвитку подій в найближчі місяці, військовий експерт Defense Express Іван Киричевський вважає, що Кремлю важливіше утримати Крим, ніж окупований Донбас.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE