Politerno > Україна і світ > ЗСУ готуються до різних сценаріїв розвитку подій в найближчі місяці – коли почнеться наступ ЗСУ на Мелітополь

ЗСУ готуються до різних сценаріїв розвитку подій в найближчі місяці – коли почнеться наступ ЗСУ на Мелітополь

  • 14 Грудня, 2022
  • 600 Переглядів
  • 0

ЗСУ готуються до різних сценаріїв розвитку подій в найближчі місяці, військовий експерт Defense Express Іван Киричевський вважає, що Кремлю важливіше утримати Крим, ніж окупований Донбас.

Про це головнокомандувач Збройними силами України Валерій Залужний заявив під час розмови із верховним головнокомандувачем Об’єднаних збройних сил НАТО в Європі та командувачем ЗС США в Європі генералом Крістофером Каволі.

Співрозмовники обмінялися оцінками стратегічної обстановки та обговорили потреби України в озброєнні та техніці.

“Докладаючи всіх зусиль для стабілізації ситуації на сході, Сили оборони України готуються до різних сценаріїв розвитку подій в найближчі місяці”, – наголосив Залужний.

Своєю чергою військовий експерт Defense Express Іван Киричевський вважає, що керівництву Росії важливіше утримати Крим, ніж окупований Донбас.

“Мелітополь – це важливий логістичний вузол, який сполучає противника між окупованим Кримом та Донбасом. У росіян занадто багато там транспортних комунікацій. Якщо обвалити залізничне та автомобільне сполучення, у росіян можуть початися специфічні каскадні процеси. Зараз єдина логістична артерія, яка може забезпечувати ворога – це з Донбасу до Мелітополя залізницею з Донецька, або з Маріуполя до Волновахи”, – зауважив Киричевський для телеканалу “Еспресо”.

За словами аналітика, Кримський міст дуже вразливий і це ускладнює ворогу будувати логістичні ланцюжки.

“Якщо транспортні комунікації на Мелітопольщині будуть перерізані, у росіян виникнуть проблеми постачання зброї, пального та провізії на Запорізький напрямок. Для росіян важливіше утримати Крим, ніж Схід України. І питання відкрите, як вони збираються утримувати Крим в таких умовах. Зараз ЗСУ зупиняють окупантів під Бахмутом та на Луганщині. Допускаю, що сухопутний наступ ЗСУ на Мелітополь почнеться після зупинення ворога на Сході”, – каже Киричевський.

Станом на 14 грудня загальні бойові втрати противника серед особового складу склали близько 96 тисяч. З них 740 осіб ліквідовано за останню добу.

Очікують, що бойові дії в Україні можуть активізуватися цієї зими. При цьому в Офісі президента прогнозують, що масовані обстріли критичної інфраструктури України продовжуватимуться.

Нагадаємо, Печерський райсуд Києва частково задовольнив клопотання Офісу генпрокурора та арештував із забороною відчуження готелі у Києві, Львові, Одесі й Олександрії, якими володіє група VS Energy, яку контролюють громадяни РФ Олександр Бабаков, Євгеній Гінер і Михайло Воєводін.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE