Politerno > Україна і світ > Ледве встигали перезаряджати NASAMS: Повітряні сили про унікальний досвід ППО України

Ледве встигали перезаряджати NASAMS: Повітряні сили про унікальний досвід ППО України

  • 1 Січня, 2023
  • 519 Переглядів
  • 0
NASAMS

Спеціалісти протиповітряної оборони України “на відмінно” освоїли ЗРК NASAMS, які в ніч на 1 січня 2023 року вправно знищували іранські безпілотники-камікадзе.

Про це повідомив речник Повітряних сил полковник Юрій Ігнат в ефірі національного телемарафону.

“Бачимо, що небо було дійсно під надійним захистом. Хочеться ще відзначити допомогу партнерів. Для них має бути такий знак-сигнал, тому що NASAMS ледве встигали перезаряджати наші військовослужбовці. Як з артилерії ними лупили.

Такого досвіду застосування цього ЗРК, мабуть, ніхто не має: під час ведення бою перезаряджати комплекс і знищувати повітряні цілі. Це говорить про те, що в нас просто їх мало… ракети є, а самих ЗРК нам треба більше.

Це ще один сигнал нашим партнерам – наскільки вправно та ефективно в таких бойових умовах можуть застосовувати бойову техніку іноземного виробництва наші фахівці, які лише кілька тижнів тому проходили навчання”, – зазначив Ігнат.

Полковник підтвердив, що всі 45 дронів-камкадзе, направлені ворогом на Україну в новорічну ніч, були знищені підрозділами протиповітряної оборони.

Повідомлялося, що в результаті бойової роботи протиповітряною обороною Повітряних Сил у взаємодії з ППО інших складових Сил оборони України знищено 45 ударних БпЛА.

Нагадаємо, внаслідок ракетного удару 31 грудня у Києві одна людина загинула та 22 постраждали.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE