Politerno > Україна і світ > Зеленського закликають розірвати дипломатичні відносини з Білоруссю

Зеленського закликають розірвати дипломатичні відносини з Білоруссю

  • 19 Січня, 2023
  • 611 Переглядів
  • 0

На сайті президента України розмістили петицію про розірвання дипломатичних відносин між Україною та Білоруссю.

Відповідну петицію зареєстрував 17 січня народний депутат України Олексій Гончаренко.

«Після фальсифікації виборів у 2020 році Білорусь знаходиться під владою диктаторського режиму лукашенка. На теперішній момент країна де-факто втратила державність та незалежність і перебуває під повним контролем росії.

24 лютого 2022 року Білорусь стала плацдармом для російських сил. Війська рф почали наступ на Київ саме з території Білорусі. Звідти прийшли ті, хто чинив геноцид українців у Ірпені, Бучі та Гостомелі.

Наразі на території Білорусі перебуває близько 11 тисяч російських військових, а також військова техніка та літаки. Загалом кількість авіації, яка знаходиться на аеродромах Білорусі налічує не менше 50 одиниць.

У Білорусі постійно відбуваються навчання за участі країни-терориста. Так, з 16 січня почалося чергове спільне авіаційне навчання, а поблизу кордону розмістили авіацію рф.

Також з території Білорусі все ще є загроза наступу. Лукашенко продовжує робити неоднозначні заяви, погрожуючи владі Україні і постійно нагнітає ситуацію навколо наступу.

І одночасно з цим в Мінську досі знаходиться український посол і ми зберігаємо дипломатичні відносини з нелегітимним режимом лукашенка.

Як голова міжфракційного обʼєднання «За демократичну Білорусь», я неодноразово наголошував на необхідності розірвання дипломатичних відносин з режимом лукашенка ще до початку повномасштабного вторгнення. Але досі це не було зроблено.

Саме тому ми разом з громадськістю звертаємось до Президента України і вимагаємо відкликати посла і розірвати дипломатичні відносини з Білоруссю та нелегітимним режимом лукашенка», – йдеться у петиції.

Для того, щоб петиція потрапила на розгляд Президента України, її має підписати 25 тисяч громадян максимум за три місяці.

Нагадаємо, в онкоцентрах та аптеках України відсутні препарати для лікування онкологічних захворювань.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE