Politerno > Україна і світ > Банкова підганяє завершення конкурсу на голову НАБУ, у поспіху хоче протягнути “свого” кандидата – Шабунін

Банкова підганяє завершення конкурсу на голову НАБУ, у поспіху хоче протягнути “свого” кандидата – Шабунін

  • 30 Січня, 2023
  • 655 Переглядів
  • 0

Влада підганяє конкурсну комісію якнайшвидше завершити конкурс на посаду директора НАБУ, сподіваючись, що при такому поспіху протягне “свого” кандидата. Адже за таких умов комісії не вдасться якісно перевірити кандидатів. До цього Кабмін пів року гальмував проведення конкурсного відбору.

Поспіху немає, ЄС та МВФ вимагають провести конкурс до кінця березня. Якісно ж провести конкурс за тиждень не можливо, повідомив голова правління громадської організації “Центр протидії корупції” Віталій Шабунін.

“Президент заявив, що Україна вже через тиждень має завершити конкурс на директора НАБУ. Закінчити конкурс у такі короткі строки – просто неможливо.

Цю цитату президента, сказану перед студентами Коледжу Європи, використають для тиску на комісію.

Справа в тому, що саме зараз комісія перевіряє всіх 22 відібраних раніше кандидатів на доброчесність.

Зробити якісно таку перевірку за пару тижнів – неможливо. Це кропітка робота зі збору інформації, співбесід та спілкування з громадськістю.

За результатами цього етапу комісія має подати трійку фіналістів на розгляд Кабміну, який і визначить переможця.

Саме тому реалістичні рамки для закінчення конкурсу – до середини березня.

Стислі терміни, в які влада намагається загнати комісію, не дадуть останній зробити свою роботу якісно. Таким чином, частина Банкової сподівається отримати у фіналі когось зі своїх “недоперевірених” кандидатів.

Про те, хто є хто з фіналістів ми в ЦПК уже писали тут

Нагадаю, до того Кабмін на чолі зі Шмигалем ПІВ РОКУ затримував початок конкурсу. Після чого почав підганяти комісію закінчити його якнайшвидше.

Шановна владо, тільки не треба казати, що ви це робите на вимогу ЄС чи МВФ. Останні вимагають зовсім інші строки:

1. У меморандумі з МВФ чітко сказано - директор НАБУ має бути призначений до кінця березня. 

2. ЄС взагалі вимагає проведення конкурсу у першому кварталі 2023-го, а призначення - аж до кінця другого. 

Тож і МВФ, і ЄС точно готові почекати пару тижнів, щоб отримати доброчесного директора НАБУ на наступні 7 років", - розповів Шабунін.

Нагадаємо, ЗСУ за минулу добу уразили три ворожих пункти управління та два склади з боєприпасами, росіяни формують лінії оборони навколо аеродрому в тимчасово окупованому Бердянську.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE