Politerno > Україна і світ > Шмигаль не побачив підстав, щоб позбавити Бойка звання Героя України

Шмигаль не побачив підстав, щоб позбавити Бойка звання Героя України

  • 30 Січня, 2023
  • 507 Переглядів
  • 0

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль не знайшов для позбавлення нардепа проросійської забороненої партії ОПЗЖ Юрія Бойка звання “Герой України”.

Про це йдеться у відповіді Офісу президента рухові ЧЕСНО.

“Листом від 13 січня 2023 року… прем’єр-міністр України Д. Шмигаль поінформував президента України та автора петиції, зокрема про недостатність наразі підстав для застосування персональних обмежувальних заходів щодо Ю. Бойка”, – йдеться у повідомленні.

У грудні 2022 року президент Володимир Зеленський відповів на петицію, в якій вимагалося “негайно позбавити Юрія Бойка звання “Герой України”. Зеленський тоді заявив, що звернувся до Шмигаля з проханням проаналізувати наявність обґрунтованих підстав для застосування санкції, а саме позбавлення звання, щодо Бойка.

Бойко отримав звання Героя України у 2004 році від тодішнього президента Леоніда Кучми “за визначні особисті заслуги перед Українською державою у розвитку паливно-енергетичного комплексу, багаторічну самовіддану працю”. 

Нагадаємо, в Україні виробнику “Байрактарів” виставили суму хабаря у $10 млн за буцімто підключення до електромережі, та змусили чекати два роки.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE