Politerno > Україна і світ > $10 мільйонів та два роки: від Байрактара вимагають хабар за відкриття заводу в Україні

$10 мільйонів та два роки: від Байрактара вимагають хабар за відкриття заводу в Україні

  • 30 Січня, 2023
  • 2229 Переглядів
  • 0

В Україні виробнику “Байрактарів” виставили суму хабаря у $10 млн за буцімто підключення до електромережі, та змусили чекати два роки.

Брати Сельчук та Халук Байрактари, які погодилися збудувати в Україні завод з повним виробничим циклом для випуску безпілотних летальних апаратів, заявили, що в Україні. для підключення до електромереж у них запросили космічну суму.

Інтерв’ю у виробників взяла журналістка Наталя Мосейчук.

Наразі завод розроблено, як архітектурний проєкт та придбана ділянка для його зведення, але війна та блекаути не дають розпочати повноцінне будівництво. Завод “Байкар”, за словами Халука Байрактара, зобов’язався виділиии власні кошти, для будівництва такого підприємства. Наразі робота продовжується.

Уряди двох країн підписали угоду про співробітництво ще 3 лютого 2022 року, але український уряд ратифікував її лише нещодавно.

Десять мільйонів доларів та 2 роки – такий термін та кошти вимагали в Україні за отримання дозволу на приєднання майбутнього підприємства з виробництва всім відомих “Байрактарів” до електричної мережі.

“Нам потрібна електрика на земельній ділянці. Знаєте, скільки коштує приєднатися до мережі? 10 млн доларів. Як вам таке? І вони кажуть, що на під’єднання знадобиться 2 роки. Але вони кажуть, що так все працює. … Це те, що треба вирішити, швидше, прозоріше та відкритіше. Справа не в корупції, але…”, – сказав він.

Водночас, зазначив Байрактар, за отримання дозволу на підключення до енергомережі свого офісу в Туреччині він не заплатив нічого, а за часом це зайняло 1-2 тижні.

Нагадаємо, постачання Україні 31 американського танка Abrams можливе не раніше кінця 2023 року.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE