Politerno > Україна і світ > Корупція у Міноборони: суд арештував ексзаступника Резнікова із заставою в 400 млн – ЗМІ

Корупція у Міноборони: суд арештував ексзаступника Резнікова із заставою в 400 млн – ЗМІ

  • 2 Лютого, 2023
  • 857 Переглядів
  • 0

1 лютого працівники ДБР повідомили про підозру нещодавно звільненому заступнику міністра оборони В’ячеславу Шаповалову, а 2 лютого суд заарештував його на 2 місяці та визначив багатомільйонну заставу.

За даними співрозмовників УП в правоохоронних органах, 2 лютого Печерський районний суд Києва обрав Шаповалову запобіжний захід – тримання під вартою з альтернативою застави в сумі 402 мільйони 600 тисяч гривень.

За даними слідства, він лобіював укладення договорів про постачання продуктів для військових за завищеними цінами, а також закупівель бронежилетів, касок, одягу та інших речей для потреб Збройних Сил України низької якості на загальну суму понад 1 млрд грн.

Шаповалов подав у відставку і був звільнений 24 січня на фоні скандалу через закупівлі за завищеними цінами продуктів для військових.

Нагадаємо, керівник Центру протидії корупції Віталій Шабунін заявив, що справою закупівлі неякісних бронежилетів, у якій фігурує Богдан Хмельницький, має займатися НАБУ, а його та інших ймовірних фігурантів намагаються врятувати від відповідальності:

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE