Politerno > Україна і світ > Атака РФ: “Укренерго” каже, що пошкодження значні, але не катастрофічні – зупинено один з блоків Хмельницької АЕС

Атака РФ: “Укренерго” каже, що пошкодження значні, але не катастрофічні – зупинено один з блоків Хмельницької АЕС

  • 10 Лютого, 2023
  • 538 Переглядів
  • 0

Масштаб пошкоджень унаслідок ракетної атаки РФ 10 лютого значний: росіяни змогли пошкодити декілька теплових та гідроелектростанцій. 

Про це заявив голова “Укренерго” Володимир Кудрицький в ефірі телемарафону.

“Ми зазнали атаки дронами-камікадзе, ракетами С-300, і врешті-решт вранці почалася масована ракетна атака. Масштаб пошкоджень значний: росіяни змогли пошкодити декілька теплових та гідроелектростанцій.

Сьогоднішня атака скоригувала наші плани по відновленню генерації, але разом з тим, катастрофи знову не сталося. Росіянам вчотирнадцяте не вдалося досягти своїх цілей”, – підкреслив він.

За його словами, у Харкові  дійсно складна ситуація.

“Ми плануємо протягом вихідних відновити роботу деяких енергооб’єктів, які були пошкоджені сьогодні. Критична інфраструктура Харкова заживлена. Ми працюємо над тим, щоб у Харкові ситуація із відключеннями наближалася до тієї ситуації, яка є по країні. Але на це потрібен певний час”, – пояснив очільник “Укренерго”.

“Нам все ще потрібно оцінити масштаб руйнувань, щоб сказати точніше, коли ми зможемо виправити ситуацію у Хмельницькій області. Будемо працювати на вихідних.

Нам ще належить попрацювати над повним відновленням об’єктів навколо Одеси, які забезпечують живлення міста і Одеського району. Але ситуація вже покращилася, якщо ми порівняємо із тим, що було у суботу і неділю. Було анонсовано, що місцеве обленерго уже тестує планові графіки відключень”, – резюмував він.

Своєю чергою у МАГАТЕ заявили, що дві з трьох діючих українських АЕС – Рівненська та Південноукраїнська – знизили виробництво електроенергії в якості запобіжного заходу через обстріли. Нестабільність в електромережі, спричинена обстрілами, також призвела до зупинки одного з енергоблоків Хмельницької АЕС.

“Сьогодні український регулятор також поінформував МАГАТЕ, що дві з трьох діючих українських атомних електростанцій (АЕС) – Рівненська та Південноукраїнська – знизили виробництво електроенергії в якості запобіжного заходу через поновлення обстрілів енергетичної інфраструктури країни.

Нестабільність в електромережі, спричинена обстрілами, також призвела до зупинки одного з енергоблоків Хмельницької АЕС. Ці події були підтверджені місіями підтримки та допомоги МАГАТЕ, які перебувають на станції, і які також підтвердили, що всі системи ядерної безпеки на Хмельницькій АЕС працюють належним чином”, – йдеться у заяві.

Нагадаємо, Кабінет міністрів звільнив з посад п’ятьох заступників міністра внутрішніх справ та першого заступника міністра економіки Дениса Кудіна.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE