Politerno > Україна і світ > Комітет Завітневича допомагає Резнікову спустити більше 70 млрд грн без будь-якої публічної звітності – Шабунін

Комітет Завітневича допомагає Резнікову спустити більше 70 млрд грн без будь-якої публічної звітності – Шабунін

  • 21 Лютого, 2023
  • 501 Переглядів
  • 0

Народний депутат з фракції “Слуга народу”, голова Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Олександр Завітневич заблокував прийняття законопроєкту №8381 про публічність незбройних закупівель Міноборони.

Про це повідомив голова правління Центру протидії корупції Віталій Шабунін.

“Голова комітету ВРУ з питань нацбезпеки (О.Завітневич) заблокував прийняття законопроєкту #8381 про публічність незбройних закупівель Міноборони.

Замість проголосувати законопроект (який Рада визначила невідкладним), його комітет відмовився це робити, створивши натомість якусь робочу групу.

До речі, наголошу, що Завітневич відмовився робити комітет публічним, як того вимагає закон https://t.me/VitaliyShabunin/1190 . Тож і мотиви свого дивного рішення голова комітету сховав”, – зазначив Шабунін.

На його думку, до законопроєкту подано лише 84 поправок, а тому рішення комітету відкласти розгляд законопроєкту є “чистої води саботажем”.

Шабунін відзначає, що цьогоріч Міноборони витратить на незбройні закупівлі більше 70 млрд грн.

“Комітет Завітневича допомагає Резнікову спустити ці гроші без будь-якої публічної звітності.

Нагадаю, що міністр оборони вже місяць як обіцяє оприлюднити виправлені контракти (та накладні) по скандальних закупівлях їжі. Обіцянки Резнікова поки залишилися цяцянками.

Заблокований Завітневичем законопроєкт розвʼязує проблему закритих незбройних закупівель безвідносно бажань/небажань міністра оборони. Він зобовʼязує публікувати ціну за одиницю товару як з нових, так і зі старих договорів.

Власне, останнє і є найбільшим блоком законопроєкту. Схоже, що хтось дуже не хоче показати ціни зі старих контрактів…”, – додав громадський діяч.

Довідково: дружина Олександра Завітневича Наталія – однокласниця Володимира Зеленського. Вона, як і нинішній президент, закінчила гімназію №95 у Кривому Розі та грала з ним у одній команді КВН. За деякими даними, сім’я Завітневичів входить у найближче коло родини Зеленських.

Як писали “Наші гроші”, у 2021 році постачальником запчастин для оновлених вантажівок КрАЗ-63221 став «Смілянський ливарний завод». Співвласником ТОВ «Смілянський ливарний завод» до обрання народним депутатом від «Слуги народу» у 2019 році був Олександр Завітневич. А його частка у компанії належить дружині Наталії Завітневич.

Раніше ми писали, що Віталій Шабунін вважає, що якщо до закупівельних скандалів в Міноборони призвела не корупція, а некомпетентність – то ЗСУ від цього не легше.

Нагадаємо, російський диктатор Володимир Путін вважає, що це Україна, яка нібито підпорядковується Заходу, почала війну проти Росії, і що Кремль почав використовувати силу, очікуючи ударів по окупованих ним “історичних землях” РФ.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE