Politerno > Україна і світ > ЄС ухвалив 10-ий пакет санкцій проти РФ, до чорних списків включили 121 фізособу

ЄС ухвалив 10-ий пакет санкцій проти РФ, до чорних списків включили 121 фізособу

  • 25 Лютого, 2023
  • 435 Переглядів
  • 0

10-й пакет санкцій Євросоюзу проти РФ містить у собі обмеження щодо 121 фізичної особи, на експорт та імпорт із Росії, а також проти російських пропагандистських ЗМІ.

Про це у себе на Twitter написав голова європейської дипломатії Жозеп Боррель.

10-й санкційний пакет передбачає скорочення експорту промислових товарів на 11 мільярдів євро.

Зокрема, Євросоюз заборонив імпорт із РФ синтетичного каучуку та бітуму. Усім громадянам РФ тепер заборонено обіймати керівні посади на стратегічних підприємствах ЄС. Була введена заборона трансляції та розповсюдження RT Arabic та Sputnik Arabic.

Обмеження також торкнулися тих, хто є відповідальним за депортацію українських дітей на окупованих територіях.

“У рамках наших списків ми націлені на тих, хто відповідальний за депортацію та примусове усиновлення не менше 6000 українських дітей. Це явне порушення міжнародного права, зокрема Женевської конвенції, про що я говорив учора у Раді Безпеки ООН”, – заявив Боррель.

Для Росії відтепер ускладнюється отримання деталей для авіаційних двигунів, антен та іншої електроніки. ЄС оголосив, що з нього до РФ більше не надходитиме жодної технології, яка може бути використана у військових цілях, повідомляють світові ЗМІ.

ЄС схвалив і санкції проти Ірану – за постачання Росії безпілотників-камікадзе. Як повідомляє канал «Євроньюз», покараний Корпус вартових ісламської революції.

Нагадаємо, головний редактор Цензор.нет Юрій Бутусов вважає, що президент Володимир Зеленський злякався зустрітись з ним на прес-конференції, оскільки не має що відповісти на питання про провали підготовки до війни.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE