Politerno > Україна і світ > Я доповів президенту за 2 тижні до початку вторгнення, – глава ДПС про напад з Білорусі

Я доповів президенту за 2 тижні до початку вторгнення, – глава ДПС про напад з Білорусі

  • 1 Березня, 2023
  • 1210 Переглядів
  • 0

Керівник Держприкордонслужби Сергій Дейнеко заявив, що за два тижні до початку повномасштабного вторгнення Росії було відомо, що ворог нападе з Білорусі.

Про це в інтерв’ю УП розповів Дейнеко.

“Ми знали про вторгнення, яке планується. Звичайно, зараз є багато інформації, що “всі знали”, “всі готувалися”. Проте Прикордонна служба інформувала вище військове керівництво держави. Я доповів президенту за 2 тижні до початку повномасштабного вторгнення про те, що війна буде, що Росія неодмінно нападе на територію України з республіки Білорусь по Чорнобильській зоні”, – каже очільник Державної прикордонної служби України.

Дейнеко розповів, що прикордонники мали цю інформацію та протягом тривалого часу повністю контролювали окремих представників військово-політичного керівництва Росії: “У нас були відеоматеріали, фото, ми знали детально план. Тому це дало можливість і нам якісно готуватися”. 

За два тижні до початку повномасштабного вторгнення з Маріуполя, Краматорська, Лисичанська, Харкова, Сум, Чернігова, Житомира, з Луцька, Києва, Борисполя, Бердянська, Одеси та Херсона – повністю евакуювали всю таємну документацію особових і житлових справ персоналу ДПСУ.

“Я вагався і думав, чи проводити евакуацію цієї документації саме з Кримського напрямку, тому що до останнього не вірив, що може бути вторгнення саме з Криму”, – додав Дейнеко. 

Голова Держприкордонслужби наголосив, що дата повномасштабного наступу РФ переносилася декілька разів: “Спочатку це було 19 лютого, потім 22-ге й остання – 24 лютого”.

Цю інформацію українські оборонці отримували з перехоплених розмов військових противника.

“Ми фіксували, що військовослужбовці російських військ, які перебували на території Білорусі “на навчаннях” так званих, почали телефонувати своїм рідним і фактично прощатися з ними ще з 12 лютого. Ми перехоплювали ці розмови, і по їхньому тексту та характеру було чітко зрозуміло, що до вторгнення залишалися лічені дні”, – розповів Дейнеко.

Ось як інтерв’ю Дейнеки прокоментувала журналістка Марина Данилюк-Ярмолаєва:

“Тобто на 13-14 лютого у президента була чітка інформація, а Арахамія в цей час розказував, як США нагнітає і ламає нам економіку. А Гетьманцев свідомо кричав у ВР, що 50 мільярдів на армію не на часі. А Зеленський в Мюнхені 19.02.2022 розказував, що «Росіяни – теж люди. Вони не зможуть піти війною на Україну».

Нагадаємо, росіяни почали запускати дрони-камікадзе Shahed із Брянської області РФ, щоб більше загрожувати Києву.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE