Politerno > Тернопільщина > “Чудо” для сина Гладкого. Як екопарковка перетворюється на торгові приміщення

“Чудо” для сина Гладкого. Як екопарковка перетворюється на торгові приміщення

  • 10 Березня, 2023
  • 15772 Переглядів
  • 0

Здавалося б Тернопільська міська рада побила усі рекорди свавілля, ницості та нахабства. Ну немає глибшого беззаконня, аніж багатоквартирний будинок на території палацу культури або на земельній ділянці церковної громади. А що говорити про ділянки під гаражі, на яких змінюється цільове призначення і виростають торгові приміщення? А як бути із будівництвом п’ятиповерхівок, які за документами є індивідуальними будинками? Про порушення будівельних норм навіть не згадуємо, тому що вони стирчать з кожної забудови у місті.

Є такий вираз – «пробити дно». Так от нещодавно ми зловили міську раду Тернополя саме на такому моменті – пробите чергове дно.

Отже, 30 травня 2019 року, керуючись Законом України «Про внесення змін до Земельного кодексу України щодо порядку проведення земельних торгів у формі аукціону», Земельним кодексом України, Законом України «Про оренду землі», враховуючи висновок постійної комісії міської ради з питань містобудування, міська рада Тернополя вирішила продати право оренди земельної ділянки несільськогосподарського призначення (кад. номер 6110100000:11:001:0074) площею 0,0450 га на земельних торгах у формі аукціону терміном на десять років під розташування екопарковки за адресою  вул.15 Квітня. Цим же рішенням передбачалося затвердження проекту землеустрою щодо відведення цієї земельної ділянки під розташування екопарковки.

Кожен підприємець знає, що на земельних аукціонах щодо розташування екопарковок ажіотажу не виникає, адже такі проекти не є бізнесовими, на них не заробиш. А тому, звісно, «екопарковочні» земельні ділянки можна відхопити в оренду без зайвих зусиль і за дешево. Чим і скористався син відомого в Тернополі, але вже покійного бізнесмена Михайла Гладкого.

Ні для кого серед підприємців та політиків не є секретом, що Михайла Гладкого називали «гаманцем» міського голови Сергія Надала. Він займався багатьма бізнесовими напрямками, але в останні роки життя його інтерес звузився до будівництва. За нашими даними, саме у цій сфері пан Михайло і представляв Сергія Віталійовича. Михайло Гладкий та його син Ярослав Гладкий відомі своїми компаніями ТОВ «Акватер» та ПП «Новий Світ», які виступали замовником і підрядником будівництва дуже скандального об’єкту в парку Шевченка на місці колишнього ресторану «Назарія», про що писало у журналістському розслідуванні наше видання.

Так от, саме Ярослав Гладкий у 2019 році придбав право оренди на земельну ділянку під екопарковку на десять років. Але пройшло чотири роки і 3 березня 2023 року міська рада Тернополя, розглянувши звернення Ярослава Гладкого, вирішує надати йому дозвіл на «розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки по зміні її цільового призначення площею 0,0450 га для будівництва та обслуговування будівель торгівлі за адресою вул. 15 Квітня».

ОНОВЛЕНО: Ми внесли зміни у текст публікації, так як у попередньому варіанті дали скріншот проекту рішення за січень минулого року.

Отже, син одного з найближчих друзів міського голови Тернополя у 2019 році купував право оренди земельної ділянки під будівництво екопаркорвки, але через кілька років просить близького друга свого батька, мера Тернополя змінити цільове призначення ділянки, щоб збудувати на ній торгові приміщення. Завіса!

Що це, якщо не афера і не зловживання владою?

Дану публікацію просимо вважати заявою про вчинення злочину. Вимагаємо скасувати рішення міської ради від 13 січня 2022 року та притягнути міського голову Тернополя Сергія Надала до відповідальності.

Ми розуміємо, що рішення приймала Тернопільська міська рада, але головуючий на засіданні міський голова Сергій Надал не мав права погоджувати для розгляду такий проект рішення, він за своєю суттю є незаконним. Саме у цьому просимо розібратися правоохоронні органи.

Нагадаємо, керівник «Тернопільобленерго» Ігор Юхимець фігурує у розслідуванні «Української правди» стосовно Леоніда Ашкеназі, якого журналісти підозрюють у лобіюванні інтересів російського бізнесу в Україні. Зокрема, він відвідував готель, в якому проживає Ашкеназі.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE