Politerno > Тернопільщина > Друг сім’ї Надала незаконно збирав плату за в’їзд на територію ринку

Друг сім’ї Надала незаконно збирав плату за в’їзд на територію ринку

  • 13 Березня, 2023
  • 25563 Переглядів
  • 0

Фотоколаж узято зі сторінки Андрія Чорного

Тернопільський міськрайонний суд встановив, що плата за послуги “в’їзд на ринок” та “оренда місця для загрузки і вигрузки товару” за адресою Митрополита Шептицького 26-б є незаконною.

В обґрунтування вимог позивачі вказували, що ТОВ «ВІП-МАРКЕТ» здійснює свою діяльність на комунальній території ринку за вищевказаною адресою та стягує плату із відвідувачів ринку за надання послуги «в`їзд на ринок» та «оренда місця для загрузки і вигризки товару». 

Згідно публічної кадастрової карти вказана земельна ділянка (кадастровий номер 6110100000:12:001:0023 пл. 0,8, для будівництва та обслуговування будівель ринкової інфраструктурперебуває) у комунальній власності та на праві постійного користування належить КП «Підприємство матеріально- технічного забезпечення» Тернопільської міської ради. Між Тернопільською міською радою та ТОВ «ВІП-МАРКЕТ» укладено договір №1048 від 08 листопада 2017 року про встановлення земельного сервітуту пл. 850 кв.м. по вул. М. Шептицького терміном на 5 років для проходу та проїзду автотранспорту.

Перший раз суд став на сторону позивача 29 листопада 2021 року щодо послуги «в`їзд на ринок».

Однак, незважаючи на перше судове рішення, ТОВ «ВІП-МАРКЕТ» не припинив збір коштів, натомість у фіскальному чеку з’явилась нова назва послуги – «Оренда місця для загрузки і вигрузки товару».

27 січня 2023 року Тернопільським міськрайонним судом ще раз було підтверджено безпідставність плати.

“Відповідачем не надано жодних належних та достатніх доказів на підтвердження факту правомірності стягнення плати у розмірі 30 грн. за в`їзд транспортних засобів на територію ринкового комплексу.

Відповідачем не надано доказів на підтвердження здійснення діяльності із наданням послуг парковки для автомобілів, що останній є власником земельної ділянки чи здійснює інші види діяльності із наданням даних послуг, а також, що ним укладався цивільно-правовий договір з позивачем, на підставі якого з останнього було стягнуто плату у розмірі 30 грн.

Водночас, власник земельної ділянки Тернопільська рада будь-яких плат за в`їзд на територію ринку не встановлювала”, – йдеться у рішенні суду.

Ми дослідили, що засновниками ТОВ «ВІП-МАРКЕТ» виступають Іван Сопронюк, Андрій Лучка та Богдан Салик.

Нас зацікавив бенефіціар “товки” Богдан Салик, адже цей чоловік принаймні до 2019 року включно працював в Управлінні транспорту, комунікацій та зв’язку Тернопільської міської ради на посаді головного спеціаліста. Його дружина Наталія Салик працює в ТМР на посаді головного спеціаліста до цих пір.

Богдана Салика ми ідентифікували й серед найближчих друзів сім’ї міського голови Тернополя Сергія Надала.

Також Богдан Салик був серед гостей на весіллі Анастасії Надал (Родрігес), про яке ми згадували у розслідуванні “Особняк за $2 млн напередодні війни. Звідки у доньки Сергія Надала кошти на шикарне життя в Маямі“.

Ми переконалися, що йдеться саме про Богдана Андрійовича Салика, бенефіціара ТОВ «ВІП-МАРКЕТ», ідентифікувавши на фотографіях та у коментарях його дружину Наталію.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE