Politerno > Україна і світ > ПЦУ створить свій монастир у Почаєві

ПЦУ створить свій монастир у Почаєві

  • 28 Березня, 2023
  • 1166 Переглядів
  • 0

Синод ПЦУ утворює релігійну організацію “Почаївська Свято-Успенська Лавра”, сама Лавра перебуває в оренді в УПЦ Московського патріархату.  

Про це йдеться у рішенні Синоду ПЦУ від 28 березня.

“У складі Тернопільської єпархії Православної Церкви України було утворено релігійну організацію “Почаївська Свято-Успенська Лавра Тернопільської єпархії Української Православної Церкви (Православної Церкви України)”, священноархімандритом якої був затверджений митрополит Тернопільський і Кременецький Нестор”, – зазначив Сенод.

асідання Синоду відбулося 28 березня у резиденції предстоятеля ПЦУ при Михайлівському Золотоверхому кафедральному соборі. У ньому взяли участь дев’ять членів.

Почаївську лавру передали в оренду УПЦ МП у 2003 році, цей договір діє до 2052 року. До комплексу Почаївської лаври входить 18 споруд, 6 із них перебувають на балансі Кременецько-Почаївського державного історико-архітектурного заповідника.

Нагадаємо, Верховний Суд підтвердив виправдальний вирок Вищого антикорупційного суду щодо ексміністра інфраструктури Володимира Омеляна у справі про зменшення портових зборів на 20% у 2017 році, через що йому інкримінували збитки державі у 30,4 млн грн.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE