Politerno > Україна і світ > Чи допоможуть українські слідчі сербським колегам у справі проти “правої руки” Баканова. ФОТО

Чи допоможуть українські слідчі сербським колегам у справі проти “правої руки” Баканова. ФОТО

  • 6 Квітня, 2023
  • 648 Переглядів
  • 0

Ексгенерал СБУ Андрій Наумов у сербському суді заперечує звинувачення у відмиванні грошей, українське слідство може довести його впливовість під час каденції Баканова.

Про це повідомила журналіст програми “Схеми” Валерія Єгошина.

Читайте також: “Наумова поставьте первым замом. Времени у нас мало”: Кулініч та Сівкович обговорюють посилення впливу на СБУ

“Це фото з сербського суду у Ниші, де Наумов сьогодні активно заперечує звинувачення у відмиванні грошей. Мовляв, 608,000 євро та 125,000 – це сімейні гроші. Проте у цьому світлі ще цікавіше читати матеріали по іншому підозрюваному у держзраді – Кулінічу, які днями оприлюднили Державне бюро розслідувань та Служба безпеки України.

Ще під час підготовки нашого першого матеріалу про Наумова, ми ламали голову – як довести його впливовість під час каденції Баканова, а, виявляється, все було записано. Сподіваюся, українське слідство зможе знайти можливість продемонструвати ці записи і сербському правосуддю, яке нині заслуховує версію про “сімейні гроші”, – йдеться в повідомленні.

Раніше ЗМІ повідомляли про виїзд експосадовця СБУ за кордон напередодні повномасштабного вторгнення Росії в Україну та розслідування щодо ймовірної передачі даних щодо ЧАЕС російським спецслужбам.

На початку червня 2022 Наумов був затриманий під час перетину кордону Сербії. Він перебуває в слідчому ізоляторі міста Ніш.

Наумова підозрюють у заволодінні у 2019-2021 роках шахрайським шляхом понад 3,2 млн грн. Слідство встановило, що у 2019 році посадовець очолював одне з державних підприємств, але вирішив піти працювати до СБУ. Замість того щоб звільнитися з держпідприємства, він повідомив працівникам відділу бухгалтерського обліку та звітності підприємства про те, що його нібито призвали на військову службу до СБУ. При цьому він влаштувався до СБУ не за призовом і мав звільнитися з попереднього місця роботи. Однак завдяки неправдивій інформації, яку він надав, підприємство продовжувало виплачувати йому заробітну плату як призваному військовослужбовцю.

Нагадаємо, як свідчить аналіз супутникових знімків Maxar, за останній місяць росіяни вивезли військову техніку зі своїх баз на північ окупованого Криму.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE