Politerno > Україна і світ > Близький до Баканова екс-СБУшник виїхав із України перед вторгненням, у нього пройшли обшуки

Близький до Баканова екс-СБУшник виїхав із України перед вторгненням, у нього пройшли обшуки

  • 29 Березня, 2022
  • 1999 Переглядів
  • 0

Ексначальник Головного управління внутрішньої безпеки СБУ Андрій Наумов виїхав за кордон за лічені години до вторгнення армії РФ в Україну 24 лютого. Нині його діяльність розслідують правоохоронці за статтею «державна зрада».

Про це повідомляють журналісти програми «Схеми» (проєкт Радіо Свобода) з посиланням на свідчення незалежних один від одного джерел серед правоохоронців.

Андрій Наумов – фігурант низки журналістських розслідувань про контрабандний імпорт та корупційні схеми на митниці. Фігурував у розслідуванні журналістів «Схем» про набуття елітного майна, не співставного з офіційними доходами держслужбовця.

Як встановили журналісти «Схем», перед початком повномасштабного вторгнення армії РФ Андрій Наумов у супроводі кількох людей залишив Україну 23 лютого. Його родина виїхала раніше.

У другій половині березня за низкою адрес Андрія Наумова відбулися обшуки. Як встановили «Схеми», це пов’язано із розслідуванням Державного бюро розслідувань, розпочатого за статтею 111 Кримінального кодексу («Державна зрада»), в якому фігурує ексначальник ГУ ВБ СБУ.

Обшуки провели за кількома адресами, зокрема і тими, про які йшлося в журналістському розслідування «Схем» про елітну нерухомість на той час високопосадовця СБУ – у квартирі в ЖК Alter Ego в центрі Києва та селищі Гребінки неподалік столиці. Ця нерухомість записана на його близьких.

Під час обшуків з’ясувалось, що нерухомість Андрія Наумова охороняють співробітники СБУ. Ймовірно, ця охорона надана в рамках кримінального провадження від 2021 року щодо можливої підготовки замаху на вбивство Наумова, повідомляють «Схеми». Цю справу експерти називали «внутрішньою боротьбою» всередині служби.

Андрій Наумов прийшов у СБУ невдовзі після того, як її очолив Іван Баканов у 2019 році. Згодом очолив напрямок внутрішньої безпеки відомства, в результаті чого Управління ВБ змінило статус на «Головне управління», що дало його керівнику нові повноваження і вплив у службі.

Нагадаємо, “сірий кардинал” партії “Слуга народу” та член її політради Вадим Слюсарєв 18 лютого виїхав з України до росії.

Представник української делегації на перемовинах у Стамбулі Олександр Чалий заявив, що Росія має підписатися під гарантіями безпеки для України. 



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE