Politerno > Україна і світ > У Криму окупанти вивели військову техніку з місць зберігання на північ – супутникові знімки

У Криму окупанти вивели військову техніку з місць зберігання на північ – супутникові знімки

  • 6 Квітня, 2023
  • 380 Переглядів
  • 0

Як свідчить аналіз супутникових знімків Maxar, за останній місяць росіяни вивезли військову техніку зі своїх баз на північ окупованого Криму.

Про це повідомив аналітик відділу досліджень зовнішньої та оборонної політики Американського інституту підприємництва Бреді Афрік у Twitter.

“За останній місяць російські сили вивезли техніку з військової бази на півночі Криму. Останні супутникові знімки показують, що на цій ділянці були танки, бронетехніка та артилерія”, – зазначає Афрік.

Знімки також показують частину обладнання та оборонні споруди, які побудовані поблизу Медведівки.

Аналітик зазначає, що російські війська побудували кілька укріплень не тільки поблизу Медведівки, а й по всьому Криму.

Знімки Maxar з високою роздільною здатністю було проаналізовано за період з 11 лютого до 16 березня.

У березні цього року набула розголосу інформація про те, що в окупованому Криму будують укріплювальні споруди просто на пляжах біля Євпаторії. В соцмережах публікували відповідні відео.

Призначений Росією “глава” Криму Сергій Аксьонов заявляв, що Україна нібито не зможе деокупувати півострів завдяки фортифікації та формуванню оборони.

Останні супутникові знімки засвідчують, що російські військові в окупованому Криму вирили лінію окопів, протяжністю понад 7 км, на узбережжі Євпаторії та неподалік міста.

Нагадаємо, журналісти Bihus.info показали “невеличку хату” площею 580 кв. митрополита Павла у с. Вороньків на Київщині та майновий комплекс зі складами, корівниками та силосними ямами.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE