Politerno > Україна і світ > Журналісти показали “невелику хату” та агробізнес митрополита Павла. ВІДЕО

Журналісти показали “невелику хату” та агробізнес митрополита Павла. ВІДЕО

  • 6 Квітня, 2023
  • 768 Переглядів
  • 0

Журналісти Bihus.info показали “невеличку хату” площею 580 кв. митрополита Павла у с. Вороньків на Київщині та майновий комплекс зі складами, корівниками та силосними ямами.

Про це йдеться у розслідуванні Вihus.info.

“Невеличку хаткою” виявилась двоповерховим будинком на 580 кв.м з допоміжними будівлями і альтанкою за міцним і високим парканом.

“Для церковника невеличкою хатою є двоповерховий будинок площею 580 кв.м., збудований ня ділянці площею у 40 соток. На ній же розташований ще один двоповерховий гостьовий будинок площею 170 кв.м., альтанка і будинок охорони. Вочевидь, в останньому і заточили високодуховного мученика”, – йдеться у матеріалі.

Журналіст відзначає, що маєток на вулиці Молодіжній, 46 у Воронькові у 2016 році виставляли на продаж за 1 мільйон 300 тисяч доларів. 

В оголошенні було вказано, що будинок мебльований виробами італійських та англійських майстрів, кімнати оздоблені дорогими меблями. 

Вказувалося, що підлога вкрита мармуром та німецьким паркетом та має підігрів. Люстри – чеські, а побутова техніка від дорого виробника. В описі зазначалося, що будинок дуже теплий та затишний.

Журналісти також помітили ініціали на стіні – АП, або ЛП, які можуть збігатися з ініціалами Павла Лебідя. 

Ще один будинок митрополита Павла на 546 кв.м, за даними Вihus.info, розташований на Печерську. 

Журналісти зазначають, що ділянку, на якій стоїть маєток, наприкінці 90-х та на початку нульових "церковники тупо віджали у людини, чия родина жила тут ще х початку 20-го століття". 

Повідомляється, що у двоповерховому будинку з мансардою є турецька лазня, сауна, басейн, винотека та окремий ліфт. А його вартість може становити понад  мільйон доларів.  

Журналісти Bihus.info розповіли, що митрополит Павло у с. Вороньків на Київщині, окрім чималого будинку, має ще й великий майновий комплекс зі складами, корівниками та силосними ямами.

Земля під складами та корівниками – загалом трохи більше 6 га – належить сільраді, але митрополит її орендує і здає весь комплекс у суборенду Олександру Матвієнку.

Матвієнку належить компанія МПЛ АГРО, яка прописана за адресою майнового комплексу митрополита Павла. 

Журналісти звертають увагу, що в назві МПЛ АГРО може бути зашифроване ім’я священнослужителя – митрополит Павло Лебідь.

Також повідомляється, що саме на Матвієнка оформлений 400-й "Мерседес", на якому їздить Павло.

 

Зазначається, що МПЛ АГРО має у користуванні понад 500 земельних ділянок на Київщині та Чергівщині сукупною площею понад 1100 га.

На сайті МПЛ АГРО вказано, що компанія займається обробкою 12 тисяч га землі, має 800 дійних корів, розводить свиней і курей.

Нагадаємо, Служба безпеки України та Державне бюро розслідувань оприлюднили перехоплення розмов ексочільника Головного управління СБУ в АР Крим Олега Кулініча, затриманого СБУ раніше, та його куратора – колишнього заступника секретаря РНБО Володимира Сівковича.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE