Politerno > Україна і світ > Арештовано майно Новинського на понад 3,5 млрд грн, – СБУ. ФОТО

Арештовано майно Новинського на понад 3,5 млрд грн, – СБУ. ФОТО

  • 13 Квітня, 2023
  • 529 Переглядів
  • 0

Арештовано майно проросійського олігарха Вадима Новинського на понад 3,5 млрд грн.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Зазначається, що в офісах його компаній та наближених осіб пройшли обшуки в рамках кримінальної справи за ст. 111-2 (пособництво державі-агресору) Кримінального кодексу.

До списку заблокованих активів входять корпоративні права на 40 українських підприємств та 30 газових свердловин.

Щоб уникнути санкцій, Новинський хотів перереєструвати власні об’єкти на декілька підставних структур. В цьому йому мали допомогти підконтрольні приватні нотаріуси і державні реєстратори. Але за матеріалами СБУ, Мін’юст вже скасовав незаконні дії реєстраторів.

“У кримінальному провадженні за ст. 111-2 (пособництво державі-агресору), співробітники Служби безпеки провели обшуки в офісних приміщеннях підприємств, а також за місцями роботи та проживання фігурантів. Під час обшуків виявлено документи, печатки компаній-нерезидентів та прокремлівську релігійну літературу”, – зазначили в СБУ.

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину і притягнення винних до відповідальності.

Нагадаємо, згідно із секретними матеріалами, оприлюдненими у мережі, очікується, що війна між Україною та Росією триватиме до 2024 року, і жодна зі сторін не здобуде перемоги, але обидві відмовляться вести переговори про припинення конфлікту.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE