Politerno > Україна і світ > Справа Коболєва: НАБУ знайшло 37 Гб листування керівництва “Нафтогазу”

Справа Коболєва: НАБУ знайшло 37 Гб листування керівництва “Нафтогазу”

  • 14 Квітня, 2023
  • 847 Переглядів
  • 0

У четвер НАБУ подало до суду нове клопотання про продовження строку досудового розслідування, адже були знайдені нові дані, серед яких – 37 Гб електронного листування.

Про це повідомила пресслужба НАБУ.

Клопотання з боку детективів НАБУ зумовлене новими обставинами, встановленими досудовим розслідуванням. 

Після звернення до слідчого судді з попереднім клопотанням на початку квітня, детективи вилучили нові документи та інформацію. Ці дані, стверджують у НАБУ, мають суттєве значення для доказування у кримінальному провадженні.

Так, було вилучене електронне листування осіб, залучених до ініціювання та виконання рішення про виплату премій керівництву та працівникам “Нафтогазу” за перемогу в Стокгольмському арбітражі. 

Усього вилучили листування розміром понад 37 Гб. Наразі НАБУ каже, що детективи оглядають інформацію, а через її розмір може знадобитися значний період часу. 

“Під час огляду вже виявлено низку відомостей, які мають істотне значення для доказування в кримінальному провадженні”, – додали в Бюро.

Як повідомлялося, попри відмову ВАКС у продовженні термінів слідства детективи НАБУ вручили ексочільнику “Нафтогазу” Андрію Коболєву копію нового клопотання про продовження слідства у справі щодо незаконного преміювання.

Нагадаємо, за підтвердженими владою Маріуполя даними, у зруйнованому й окупованому Росією місті загинули понад 20 тисяч людей.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE