Politerno > Україна і світ > Справа Коболєва: НАБУ попри рішення ВАКС знову попросило продовжити термін слідства

Справа Коболєва: НАБУ попри рішення ВАКС знову попросило продовжити термін слідства

  • 12 Квітня, 2023
  • 451 Переглядів
  • 0

Попри відмову ВАКС у продовженні термінів слідства детективи НАБУ вручили ексочільнику “Нафтогазу” Андрію Коболєву копію нового клопотання про продовження слідства у справі щодо незаконного преміювання.

Про це повідомив Коболєв у Facebook та пресслужба юридичної компанії “Міллер”, яка представляє його інтереси.

“Тільки що детективи НАБУ вручили мені копію нового клопотання про продовження строку досудового розслідування в моїй справі. Яке прямо суперечить сьогоднішньому рішенню суду, яке не підлягає оскарженню. Яке цікаве трактування КПК (Кримінально-процесуального кодексу – ЕП)”, – написав колишній голова НАКу.

У “Міллер” зазначили, що ВАКС відмовив НАБУ в продовженні строків досудового розслідування, а в детективів залишилось менше 10 днів до завершення слідства, яке тривало майже 5 років.

Рішення, ухвалене ВАКС, не підлягає оскарженню в апеляції. 

Однак детективи через те, що не можуть оскаржити рішення про відмову, звернулись до ВАКС повторно — з таким самим клопотанням про продовження строків розслідування. 

“О 19:00 нам вручили відповідне клопотання разом із клопотанням про продовження обов’язків Андрія Коболєва в рамках запобіжного заходу. Ми невідкладно поінформуємо ВАКС про таке зловживання правами з боку НАБУ”, – додали юристи.

Слідчий суддя ВАКС відмовив у клопотанні щодо продовження строку досудового розслідування у справі ексголови “Нафтогазу” Андрія Коболєва, якого НАБУ і САП підозрюють у заволодінні у 2018 році понад 229 млн грн. Справу можуть закрити через 5 днів.

Як повідомлялося, 18 січня НАБУ і САП повідомили Коболєву про підозру у привласненні понад 229 млн грн у 2018 році.

Суддя вирішив, що сторона обвинувачення не змогла довести, що Коболєв зловживав службовим становищем та ввів в оману наглядову раду “Нафтогазу”, щоб виплатити собі премію у розмірі, яка виходила за межі, встановлені чинним законодавством.

31 січня суддя Вищого антикорупційного суду визнав необґрунтованою підозру ексголові правління НАК “Нафтогаз України” Андрію Коболєву щодо неправомірності отримання премії в НАК.

Крім того, суд не побачив ризику в тому, що Коболєв може намагатися залишити Україну або перешкоджатиме слідству.

Вищий антикорупційний суд зобов’язав ексголову правління “Нафтогазу” Андрія Коболєва, якого підозрюють у незаконному отриманні премії, носити електронний браслет та залишив заставу в 229 мільйонів гривень.

31 січня САП оскаржила рішення ВАКС.

САП та НАБУ завяляли, що не ініціювали блокування рахунків ексголови правління “Нафтогазу” Андрія Коболєва, якого підозрюють в незаконному отриманні понад 229 мільйонів гривень премії.

Нагадаємо, Міністерство фінансів США в середу ввело санкції проти понад 80 фізичних та юридичних осіб РФ, а також Міжнародного інвестиційного банку – кредитної установи, що базується в Будапешті, має майже 50% російської власності й позбавлена нагляду з боку угорської влади.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE