Politerno > Україна і світ > Контрнаступ України буде важким і тривалим, – Пентагон

Контрнаступ України буде важким і тривалим, – Пентагон

  • 2 Серпня, 2023
  • 439 Переглядів
  • 0

Міністерство оборони США фіксує просування вперед ЗСУ в рамках контрнаступу, проте прогнозує, що це буде важка й тривала боротьба.

Про це повідомив речник Пентагону, бригадний генерал Патрік Райдер на брифінгу у вівторок, цитує “Європейська правда“.

За словами Райдера, у США продовжують бачити, як український контрнаступ “просувається вперед”, додавши, що для ЗСУ це “була і буде важка боротьба”.

Генерал також наголосив на коментарях міністра оборони США Ллойда Остіна, що “це буде марафон, а не спринт”, резюмувавши, що Вашингтон “продовжуватиме підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно”.

“І тому ми знову зосередимося на спілкуванні з ними, нашими союзниками і партнерами, щоб гарантувати, що коли у них (ЗСУ –ред.) виникнуть потреби на полі бою, ми зможемо їх підтримати”, – зазначив Райдер.

Начальник Генерального штабу Сил оборони Естонії Ееро Ребо висловив думку, що українські війська не досягли швидкого успіху в контрнаступі через те, що сили на полі бою рівні.

Раніше у Білому домі заявили, що український контрнаступ рухається повільніше, ніж планувалося, однак він не завмер.

У Міністерстві оборони Великої Британії підкреслили, що українські контрнаступальні операції йдуть за планом, а Київ виявляє “належну обережність”, відмовляючись відправляти велику кількість людей і західного озброєння через щільні російські мінні поля.

Нагадаємо, під час нічної атаки безпілотників типу “Shahed-136” на Одещину, руйнувань зазнала портова інфраструктура – росіяни пошкодили елеватор, зернові ангари та вдарили по морвокзалу та адмінбудівлі Дунайського пароплавства, які розташовані в Ізмаїлі.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE