Politerno > Україна і світ > ЗСУ здійснили диво, загнавши росіян в оборону – Пентагон

ЗСУ здійснили диво, загнавши росіян в оборону – Пентагон

  • 11 Серпня, 2023
  • 431 Переглядів
  • 0

У Міністерстві оборони США оцінили тактику наступу Збройних сил України, вказавши на видатні результати в менш ніж ідеальній ситуації.

Про це повідосмляє “Європейська правда” з посиланням на речника Пентагону, бригадного генерала Патріка Райдера.

Відповідаючи на питання, чи дійсно реалістично було очікувати, що ЗСУ зможуть опанувати стиль маневреної війни за короткий проміжок часу навчань, генерал заявив, що не збирається “стояти на трибуні, і вгадувати дії командира української армії лінії фронту”.

“Зробімо крок назад і визнаємо, що це не ідеальна ситуація. Ніхто при здоровому глузді ніколи б не побажав, щоб Росія вторглася в Україну, але це сталося”, – додав він.

За його словами, “українці, незважаючи ні на що, змогли відтіснити росіян на оборонні позиції, що саме по собі є дивом, враховуючи стан української армії на момент вторгнення РФ”.

“І ви бачили, що з усього світу йде потік підтримки, щоб надати їм неймовірні і значні бойові можливості, і підготовку. Тому, зважаючи на все це, я вважаю важливим поглянути на це в перспективі, з точки зору можливостей, які вони змогли розвинути і реалізувати за дуже короткий проміжок часу”, – зазначив Райдер.

“Тож (це) видатні результати в менш ніж ідеальній ситуації. Надалі ми продовжуватимемо консультуватися з ними, продовжуватимемо надавати їм тренування, щоб вони могли повернути собі їхню суверенну територію та врешті-решт перемогти в цій боротьбі”, – резюмував генерал.

Нагадаємо, глава забороненої Комуністичної партії України і колишній народний депутат Петро Симоненко під час окупації росіянами Київської області виїхав через Білорусь до Росії і там активно підтримує збройну агресію РФ проти України. Йому оголошено підозру

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE