Politerno > Україна і світ > ППО уже збила 13 російських “Кинджалів” і понад 20 інших балістичних ракет – Ігнат

ППО уже збила 13 російських “Кинджалів” і понад 20 інших балістичних ракет – Ігнат

  • 12 Серпня, 2023
  • 437 Переглядів
  • 0

ППО України збила загалом 13 аеробалістичних ракет “Кинджал”, а також понад 20 “Іскандерів” та С-400.

Про це повідомив речник командування Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат у коментарі Українському Радіо.

За його словами, росіяни щомісяця виготовляють близько 100 ракет різних типів, серед них і  Х-47 “Кинджал”. Хоча запас “Кинджалів” у ворога відносно невеликий.

“Щодо вчорашньої (11 серпня — ред.) атаки з боку росіян, це були аеробалістичні ракети Х-47 “Кинджал”, одну з яких збито в Київській області. Ці ракети можуть збивати засоби протиповітряної оборони, здатні працювати проти балістичних ракет. Таких засобів в Україні небагато, але все ж таки результат є.

Уже не один “Кинджал” знищено протиповітряною обороною України. 16 травня — 6 ракет, 16 червня — теж 6, і зараз маємо ще одну. Тобто це вже 13 “Кинджалів” були збито Протиповітряною обороною України. Додайте до них ще понад 20 збитих балістичних ракет, зокрема “Іскандери” та С-400. Враховуючи, що “Кинджал” рухається у небі на величезній швидкості, понад 7 тисяч кілометрів на годину, то часу на його ліквідацію небагато”, – зазначив Ігнат.

За словами Ігната, атака ворога 11 серпня – підтвердження того, що противник володіє інформацією про об’єкти інфраструктури та військові об’єкти і використовує її.

“Українське військове керівництво теж розуміє це, і вживаються всі необхідні заходи, щоб зберегти техніку та особовий склад і щоб якомога менше постраждало цивільне населення”, – наголосив він.

Росія зранку 11 серпня атакувала Україну чотирма ракетами Х-47 "Кинджал", одну з них збито на Київщині, інші вдарили неподалік аеродрому в Івано-Франківській області, уразивши цивільну інфраструктуру.

Внаслідок ракетного удару російських окупантів загинула дитина, є травмовані.

Нагадаємо, в районі Керченського мосту вдруге за день лунають вибухи.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE