Politerno > Україна і світ > Заступником міністра Мінстратегпрому став чиновник КМДА без досвіду у ВПК, але зі зв’язками

Заступником міністра Мінстратегпрому став чиновник КМДА без досвіду у ВПК, але зі зв’язками

  • 15 Серпня, 2023
  • 674 Переглядів
  • 0

Кабмін призначив Тимура Ткаченка заступником міністра з питань стратегічних галузей промисловості України.

Про це повідомив представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Відповідне рішення було ухвалено на засіданні уряду у вівторок.

До призначення Тимур Ткаченко працював в районних столичних держадміністраціях та Київській міській держадміністрації, де в різні періоди відповідав за далекі від Мінстратегпрому сфери – від утримання підземних пішохідних переходів до розвитку пляжів у Києві. Ткаченко має багату чиновницьку біографію, але саме ці віхи біографії він сам позначив на своїй сторінці в фейсбук.

Попри досить молодий вік – 33 роки, Ткаченко має серйозний стаж державної служби, який почався, коли Ткаченку було 22 роки.

У відкритих джерелах можна знайти такі подробиці чиновницької кар’єри Ткаченка, які вказують на його належність до партії Віталія Кличка “Удар”, зв’язки із заступником глави Офісу президента Олексієм Кулебою, а також зв’язки з новим главою НАБУ Семеном Кривоносом.

Коли у 2021 році Кулеба був підвищений з посади очільника департаменту до заступника голови КМДА, підрозділ очолив перший заступник Тимур Ткаченко.

При призначенні в 2021 році директором Департаменту міського благоустрою КМДА Ткаченко на своїй сторінці в фейсбук подякував за довіру особисто голові КМДА Віталію Кличку та першому заступнику з питань здійснення самоврядних повноважень, яким на той час був нинішній заступник глави ОП Олексію Кулебі.

За даними Bihus.info, департамент Кулеби був “єдиний, який обминув обшуків поліції та ДБР під час протистояння Віталія Кличка та Офісу президента за контроль над столицею”.

Також Ткаченка пов’язували з ТОВ “Аспер Естейд”. Зокрема, у березні 2023 року УП називала Ткаченка засновником цієї компанії. Водночас кінцевим бенефіціаром компанії по сьогоднішній день залишається заступник глави ОП Олексій Кулеба.

Нагадаємо, на нафтовому родовищі в Тюменській області та на автозаправці Махачкалі Росії стались вибухи, ЗМІ повідомляють про загиблих та поранених.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE