Politerno > Україна і світ > “Півострів перетворюється на острів”: у ЗСУ розповіли про логістичні проблеми окупантів у Криму

“Півострів перетворюється на острів”: у ЗСУ розповіли про логістичні проблеми окупантів у Криму

  • 16 Серпня, 2023
  • 301 Переглядів
  • 0

У російських окупантів у тимчасово окупованому Криму виникли проблеми з логістикою – вона ускладнилася й уповільнилася. Як наслідок, для військових потреб вони тепер використовують цивільні напрямки транспортування, ті, які поки що ще функціонують після ударів ЗСУ. 

Речниця ОК “Південь” Наталія Гуменюк.

“Річ у тому, що дійсно півострів у все більше перетворюється на острів у логічному сенсі, тому що ускладнена та уповільнена логістика. Але залишаються ще шляхи, за якими вона може буде здійснена. Та вона перенавантажена на тих шляхах, тому що для військових потреб використовують ті самі напрямки, що і для цивільних”, – розповіла речниця ОК “Південь” Наталія Гуменю Гуменюк під час телемарафону.

Вона зауважила, що йдеться саме про материкову частину. Що стосується мостів, в тому числі й Кримського, то їх росіяни намагаються ремонтувати. Для цього вони створюють ремонтні бази, втім, їм важко знайти персонал, адже ця робота є небезпечною. Тому окупанти знаходять “добровольців”, змушуючи їх працювати під дулом пістолета. 

“І якщо туди вже поцілили, то це зона досягання зброї Сил оборони. А це означає, що і понтонні переправи, як альтернативні, там теж не в абсолютній безпеці”, – додала вона.

Нагадаємо, українські спецслужби передали телерадіокомпанії CNN ексклюзивні кадри моменту використання експериментального морського безпілотника для атаки на Керченський міст, і розповіли нові подробиці атаки.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE