Politerno > Україна і світ > ПС знищили 13 “Шахедів”, які атакували портову інфраструктуру – РФ вже виробляє власні БПЛА

ПС знищили 13 “Шахедів”, які атакували портову інфраструктуру – РФ вже виробляє власні БПЛА

  • 16 Серпня, 2023
  • 288 Переглядів
  • 0

Сили протиповітряної оборони збили 13 безпілотників росіян, які вночі 16 серпня атакували портову інфраструктуру Одеської та Миколаївської областей.

Про це повідомляє командування Повітряних сил.

“Уночі 16 серпня 2023 року російські окупаційні війська атакували портову інфраструктуру Одещини ударними БпЛА типу “Shahed-136/131”, – йдеться у повідомленні.

Пуски “шахедів” здійснювались у кілька хвиль з південно-східного напрямку (Приморсько-Ахтарськ, Чауда).

Силами та засобами Повітряних сил у взаємодії з протиповітряною обороною Сил оборони України знищено 13 ворожих БпЛА у межах Одеської та Миколаївської областей”.

В Повітряних силах зазначили, що про наслідки влучань безпілотників, які не вдалось знищити, розповість місцева військова адміністрація.

Своєю чергою розвідка Великої Британії повідомляє, що Росія почала використовувати аналоги іранських ударних дронів Shahed власного виробництва.

За даними відомства, власне виробництво, ймовірно, дозволить Росії налагодити більш надійне постачання ударних дронів.

Ефективність цього озброєння була неоднозначною, оскільки Україна навчилась збивати більшість дронів такого типу.

“Росія, ймовірно, прагне досягти самодостатності в постачанні ударних БПЛА в найближчі місяці. Однак поки що залишається залежною від компонентів і всього озброєння з Ірану, що постачається переважно через Каспійське море”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, керівник апарату генерального секретаря НАТО Стіан Єнссен заявив, що Україну можуть прийняти до НАТО після того, як вона відмовиться від частини своїх територій. Але таке рішення може прийняти лише Київ.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE