Politerno > Україна і світ > Зеленський у Данії повторив тези про те, що ЗСУ не почали контрнаступ раніше, бо не мали чим

Зеленський у Данії повторив тези про те, що ЗСУ не почали контрнаступ раніше, бо не мали чим

  • 20 Серпня, 2023
  • 348 Переглядів
  • 0

Президент України Володимир Зеленський продовжує твердити, що ЗСУ не починали контрнаступ раніше, оскільки для цього не було необхідного озброєння і техніки.

Як інформує Інтерфакс-Україна, про це заявив президент України Володимир Зеленський на пресконференції з прем’єркою Данії в неділю.

“Наші військові не починали контрнаступ (раніше середини 2023 року – ІФ-У), тому що не було чим. Тому що в нас був дефіцит танків. Можуть загинути тисячі людей. Ви пройдете один, два, три, п’ять кілометрів, але ви втратите тисячі людей. Ви не досягнете тієї мети, яка єдина, яка нам усім потрібна. Це деокупація, повна деокупація всієї нашої території. Ось і все, ми чекали, поки у нас будуть потужності”, – заявив Зеленський 

За цей час, як наголосив президент, російські військові споруджували укріплення, копали окопи.

“Це зрозуміло. Багато укріплень вони зробили ще 8 років тому, я вам скажу відверто. Починаючи з 14-го, 15-го, 16-го років. Вони все це робили, на Донбасі вони це робили. Після того як окупували частини нашого Донбасу”, – сказав він.

Водночас, за словами Зеленського, “контрнаступ України – це дуже складний процес, але ми, не втрачаючи нашої мотивації, йдемо вперед”, – заявив глава держави.

Він також зазначив, що не може сьогодні критикувати західних партнерів за те, що вони не передавали більшого комплексу необхідного Україні озброєння термінами раніше.

“Тому що сьогодні, як і кожен українець, я отримую підтримку від наших партнерів. І тому я можу бути сьогодні за таку підтримку лише вдячним”, – резюмував Зеленський.

Слід зазначити, що Вашингтон ще на початку червня стверджував, що разом із союзниками належним чином забезпечили Україну військовою допомогою для проведення контрнаступу. У той час як Володимир Зеленський з початку травня заявляв, що Україні потрібно більше часу для початку контрнаступу проти Росії, оскільки військові все ще потребують обіцяної західної допомоги.

Згодом Зеленський сказав, що йому складно назвати дату, коли почнеться контрнаступ. Та вже на наступний день запевнив, що станом на початок червня Україна вже готова до контрнаступу.

Нагадаємо, після того, як США схвалили надання Україні винищувачів F-16, стало відомо, що Київ отримає 42 літаки.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE