Politerno > Україна і світ > Білий дім заявив, що Захід зробив усе можливе, щоб підготувати Україну до контрнаступу

Білий дім заявив, що Захід зробив усе можливе, щоб підготувати Україну до контрнаступу

  • 2 Червня, 2023
  • 823 Переглядів
  • 0
Дж. Кірбі

Вашингтон вважає, що разом із союзниками належним чином забезпечили Україну військовою допомогою для проведення контрнаступу.

Як пише “Укрінформ”, про це у п’ятницю заявив координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі.

“Ми дуже задоволені, що станом на зараз задовольнили потреби України для проведення її контрнаступу. Коли вони його почнуть, залежить від них, але ми впевнені, що зробили все можливе, і коли я кажу “ми”, я маю на увазі не лише США, але й наших союзників і партнерів”, – сказав Кірбі.

Він додав, що має на увазі не лише системи протиповітряної оборони, а й бронетехніку, артилерію, боєприпаси та військові навчання, яких у міру просування Збройні Сили України потребуватимуть ще більше.

“Бойові дії – річ динамічна, і маємо бути певними, що ми також динамічно готові підтримувати їх надалі. Отже, ми багато чого зробили й готові продовжувати багато чого робити впродовж наступних днів і місяців”, – запевнив представник Білого дому.

Як відомо, на початку держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що Україна має всі необхідні ресурси, у тому числі зброю, для відвоювання територій, які були захоплені з 24 лютого. 

Своєю чергою президент Володимир Зеленський заявив, що Україні потрібно більше часу для початку контрнаступу проти Росії, оскільки військові все ще потребують обіцяної західної допомоги.

2 травня Зеленський заявив, що “контрнаступ – не кіно” і він не знає, як його побачать люди.

Нагадаємо, адвокат компанії “Креденс” Андрій Арсірій є одним із захисників у справі обвинуваченого у корупції київського депутата Владислава Трубіцина. До призначення в Офіс Президента Олег Татаров був співзасновником і адвокатом цієї компанії.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE