Politerno > Україна і світ > “Все вопросы курирует Татаров”: у справі Трубіцина засвітився захисник з орбіти заступника Єрмака

“Все вопросы курирует Татаров”: у справі Трубіцина засвітився захисник з орбіти заступника Єрмака

  • 2 Червня, 2023
  • 582 Переглядів
  • 0

Адвокат компанії “Креденс” Андрій Арсірій є одним із захисників у справі обвинуваченого у корупції київського депутата Владислава Трубіцина. До призначення в Офіс Президента Олег Татаров був співзасновником і адвокатом цієї компанії.

Про це йдеться у розслідуванні Наталії Лазарович для Bihus.Info.

Владислав Трубіцин – депутат Київради, донедавна входив до фракції “Слуга народу”.

Детективи приховано слухали його, очільників комунального підприємства “Міський магазин” і ще трьох спільників.

За версією НАБУ, фігуранти брали гроші в підприємців за право на розміщення точок продажу. На записах НАБУ один з фігурантів і неформальний помічник Трубіцина розповідає про зв’язок депутата Трубіцина і заступника керівника Офісу президента Олега Татарова: “Я так понимаю, что курирует все вопросы Татаров, потому что он раз в неделю к нему типа на полный отчет ездит”.

Трубіцина з хабарем затримали за два тижні до повномасштабного вторгнення. Він вийшов із СІЗО під заставу в 15 мільйонів гривень, а 13 травня 2023 року, за даними слідства, виїхав за кордон у невідомому напрямку. Трубіцин уже двічі не з’явився на судове засідання у Вищому антикорупційному суді.

Як з’ясували Bihus.Info, одним із захисників у справі Трубіцина зазначений адвокат об’єднання “Креденс” Андрій Арсірій.

До призначення в Офіс Президента Олег Татаров був співзасновником і адвокатом цієї компанії.

Тоді вона мала назву “Татаров, Фаринник, Головко”. Адвокат Андрій Арсірій – це син Руслана Арсірія, судді одіозного Окружного адміністративного суду.

В інтерв’ю Bihus.Info адвокат Андрій Арсірій заявив, що вперше чує про справу і не пам’ятає такого прізвища як Трубіцин. Однак додав: “Якщо є в реєстрі інформація, значить вона актуальна”.

Депутат Владислав Трубіцин під час спілкування з Bihus.Info напередодні свого зникнення з України також не зміг згадати адвоката Андрія Арсірія. Він зазначив, що не бачив Арсірія на засіданнях у провадженні щодо нього. 

На запитання щодо спілкування з Олегом Татаровим, депутат відповів: “50 на 50. Я його знаю, а він мене ні. Звичайно я знаю, хто це, вся країна знає. Особисто я з ним не знайомий. І ніколи не був знайомий”.

Також Трубіцин додав, що на його думку, він не отримає обвинувальний вирок у справі про хабарництво.

Слід зазначити, що про виїзд за кордон депутата Київради Владислава Трубіцина, якого було викрито в коорупції, в січні 2023 року клопотали Сили спеціальних операцій ЗСУ.

Нагадаємо, СБУ викрила масштабну схему привласнення грошей екстопменеджментом ПАТ “Укртатнафта”. До організації оборудки причетний колишній член наглядової ради компанії та бізнес-партнер Ігоря Коломойського Михайло Кіперман.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE