Politerno > Україна і світ > Зеленський каже, що Україні треба почекати з контрнаступом

Зеленський каже, що Україні треба почекати з контрнаступом

  • 11 Травня, 2023
  • 635 Переглядів
  • 0

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україні потрібно більше часу для початку контрнаступу проти Росії, оскільки військові все ще потребують обіцяної західної допомоги.

Про це повідомило BBC News.

“З тим, що ми маємо, ми можемо йти вперед і бути успішними, але ми втратимо багато людей. Я думаю, що це неприйнятно. Тому нам потрібно почекати. Нам потрібно ще трохи часу”.

Зеленський назвав бойові бригади, які навчалися зокрема країнами НАТО, “готовими”, але сказав, що армія все ще потребує “деяких речей”, в тому числі бронетехніки, яка “прибуває партіями”.

Повідомляється, що протягом останніх тижнів українська влада намагалася зменшити очікування прориву, як публічно, так і в приватних розмовах.

Високопоставлений урядовець на умовах анонімності, заявив, що лідери України “розуміють, що їм потрібен успіх”, але цей наступ не слід розглядати як “срібну кулю” у війні.

Зеленський також висловив упевненість, що українські військові зможуть просунутися вперед, попередивши про ризики “замороженого конфлікту”, на який, за його словами, “розраховує Росія”. Він відкинув побоювання щодо втрати підтримки США, якщо президента Джо Байдена не буде переобрано.

Як відомо, днями держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що Україна має всі необхідні ресурси, у тому числі зброю, для відвоювання територій, які були захоплені з 24 лютого. 

Нагадаємо, усі обіцяні Британією танки Challenger 2 зараз знаходяться на території України.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE