Politerno > Україна і світ > Могли придбати дві тисячі дронів, але Резніков подарував $6,5 мільйонів компанії племінника “слуги народу” – Шабунін

Могли придбати дві тисячі дронів, але Резніков подарував $6,5 мільйонів компанії племінника “слуги народу” – Шабунін

  • 28 Серпня, 2023
  • 418 Переглядів
  • 0

На закупівлі «зимових» курток для ЗСУ Міноборони переплатило 6,5 мільйонів доларів бюджетних коштів компанії плимінника нардепа від “Слуги народу”.

На цьому наголошує наголошує керівник Центру протидії корупції Віталій Шабунін.

«Якби Резніков пошукав турецькі куртки тупо через інтернет, то купив би їх значно дешевше», – написав він та навів ціни із турецьких сайтів.

Так, на зимові куртки з Туреччини ціна у роздріб варіюється в межах $50, а не за $86 за штуку, як закупило міністерство торік восени.

«Натомість Міноборони саме знайшло компанію племінника депутата від “Слуги народу” (з оборонного комітету ВРУ) і купило в нього куртки ВДВІЧІ дорожче. Таким чином Резніков ПЕРЕПЛАТИВ на цьому контракті мінімум 6,5 мільйонів доларів бюджетних коштів», – зазначив Шабунін.

Керівник ЦПК для прикладу додав, що на ці кошти можна було б придбати дві тисячі дронів Mavic, які так необхідні нашим військовим на фронті, однак Резніков подарував ці 6,5 мільйонів доларів компанії племінника народного депутата від влади.

«Хтось вкрав на куртках, а хтось помре на полі бою (через відсутність “очей”). Все гранично просто. Спроби Резнікова і ОП відпетляти від цього факту – огидні. Так само як огидними є дії тих, хто йому допомагає (свідомо чи ні)», – додав Шабунін.

Як повідомлялося, колишній директор департаменту закупівель Міноборони Богдан Хмельницький мав довіреність від міністра на одноосібне укладання контрактів міністерства, а скандальний постачальник курток для ЗСУ, турецька компанія “Vector avia…” ще в 2022 році була фігурантом кількох кримінальних проваджень.

Нагадаємо, Міністерство оборони уклало декілька контрактів на постачання зброї, боєприпасів та спорядження для ЗСУ із польською компанією Alfa, за якими на початку 2023-го року фірма мала заборгованостей на понад 3,5 млрд грн.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE