Politerno > Україна і світ > Сирський хоче посилити Куп’янський напрямок – США закликали не відволікати війська від контрнаступу

Сирський хоче посилити Куп’янський напрямок – США закликали не відволікати війська від контрнаступу

  • 28 Серпня, 2023
  • 479 Переглядів
  • 0

За словами командувача Сухопутними військами ЗСУ Олександра Сирського армія РФ здійснює перегрупування своїх сил на Куп’янському та Лиманському прямках, одночасно перекидаючи з території Росії новосформовані бригади і дивізії. Тим часом у Сполучених Штатах Америки вважають, що у росіян немає стратегічної мети захопити Куп’янськ, а відтак порадили не концентрувати військову силу на цьому напрямку. На думку фахівців Пентагону, під час контрнаступу не варто відволікати війська на Куп’янський район.

Про це повідомляє газета The New York Times.

За даними журналістіва, у Пентагоні вважають, що захисники не повинні витрачати сили та ресурси на цей напрямок фронту. Війська варто зосередити для прориву російської оборони на одному з напрямків, зауважують американці.

На думку аналітиків, росіяни навряд чи захочуть знову захопити Куп’янськ, адже тоді їм доведеться утримувати місто в умовах обмежених шляхів постачання ресурсів. У такому випадку окупанти вийшли з Херсона.

Американська преса пише, що генерал Сирський всупереч порадам Пентагону все одно вирішив зміцнити оборону на цій ділянці фронту.

Місто Куп’янськ та довколишні території наразі є чи не одним з найгарячіших напрямків російсько-української війни. Обстріли тут не вщухають ні на день, а біля лінії розмежування з ворогом постійно йдуть бойові зіткнення.

Крім того, на Куп’янсько-Лиманському напрямку росія зосередила 110 тисяч своїх військових. Водночас вони збільшили інтенсивність обстрілів.

Здобутки Росії, хоч і незначні, змусили українські сили виділити частину військ для захисту частин цієї розтягнутої лінії фронту, яка тягнеться на кілька сотень кілометрів.

“Підрозділи противника продовжують завдавати ураження з артилерії, мінометів і авіації. За таких умов ми повинні негайно вжити всіх заходів для зміцнення нашої оборони на загрозливих рубежах і наступати там, де це можливо, – написав Сирський у п’ятницю.

Як зазначає видання, дебати щодо стратегії України розпочалися на тлі низки повідомлень ЗМІ про те, що офіційні особи США звинувачують у повільному прогресі України значною мірою її стратегію.

"За міркуваннями Пентагону, Київ повинен був зосередити величезну кількість сил на одній ділянці лінії фронту, щоб спробувати прорив. Натомість українські командири намагалися розподілити війська та вогневу міць у спосіб, який вони вважали максимально справедливим і рівноправним між сходом і півднем", - пише NYT.

Куп'янськ обстрілюється щоденно, що унеможливлює життя там для мирних мешканців. Уряд проводить евакуацію людей з громади, вже вивезено кілька сотень чоловік.

Нагадаємо, після підтримки парламентом пропозиції президента прирівняти корупцію у воєнний час до державної зради влада планує дозволити СБУ, а не тільки НАБУ розслідувати корупційні справи на суму більше ніж 24 мільйони гривень.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE