Politerno > Україна і світ > Бельгія передасть Україні 1,7 млрд євро, використавши заморожені активи РФ

Бельгія передасть Україні 1,7 млрд євро, використавши заморожені активи РФ

  • 11 Жовтня, 2023
  • 215 Переглядів
  • 0

Бельгія створила спеціальний фонд для підтримки України обсягом 1,7 млрд євро, який наповнюють з оподаткування заморожених в країні російських активів.

Про це заявив прем’єр-міністр Бельгії Александр де Кроо на спільному брифінгу з президентом України Володимиром Зеленським, пише “Європейська правда“.

Він зазначив, що Бельгія продовжить підтримувати Україну за трьома напрямками, з яких перші два – це військова допомога та економічні санкції.

“Третій – це створення Фонду України обсягом 1,7 млрд євро… Джерелом цього фонду стануть мільярдні російські активи, заморожені у Бельгії. Ми в Бельгії маємо оподаткування прибутків цих заморожених активів. Минулого року для нас було чітко зрозуміло, що оподаткування прибутків цих активів має на 100% піти на користь народу України.

Ми робили це минулоріч, і цього року ми зробимо це знову через фонд на 1,7 млрд (євро). Цей фонд буде використаний на придбання військової техніки, гуманітарну підтримку, Європейський фонд миру, макрофінансову допомогу тощо”, – зазначив Александр де Кроо.

Нагадаємо, відео, записані найманцями російської так званої приватної армії “Редут”, підтверджують, що вони вчинили низку злочинів на Київщині та Харківщині у 2022 році.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE