Politerno > Україна і світ > ХАМАС заявив про удар Ізраїлю по лікарні в Газі, ЦАХАЛ звинувачує противників у невдалому запуску ракети

ХАМАС заявив про удар Ізраїлю по лікарні в Газі, ЦАХАЛ звинувачує противників у невдалому запуску ракети

  • 17 Жовтня, 2023
  • 333 Переглядів
  • 0

Бойовики ХАМАС заявили, що Ізраїль вдарив по лікарні аль-Ахлі Араб у Секторі Газа, де ймовірно загинули сотні людей, водночас армія Ізраїлю ЦАХАЛ повідомляє, що вибух стався через невдалий запуск ракети зі сторони Палестини.

Про це повідомило Міністерство охорони здоров’я ХАМАС.

Міністерство охорони здоров’я ХАМАСу повідомило, що у вівторок Ізраїль авіаударом влучив у лікарню Газа, переповнену пораненими. Відомство повідомило, що могло загинути щонайменше 500 людей, ще сотні перебувають під завалами. Водночас за повідомленнями палестинського МОЗ, у лікарні загинули щонайменше 200 людей.

Речник ізраїльської армії заявив, що триває розслідування щодо цієї інформації. Увечері ЦАХАЛ звинуватив у запуску ракети палестинське угруповання “Ісламський Джихад”. 

Ізраїльський телеканал “i24” повідомив, що це міг бути наслідок невдалого запуску ракети зі сторони ХАМАСу.

Такої ж думки OSINT-аналітик David Lisovtsev, який припускає, що на кадрах із Гази, наймовірніше, приземлення ракети ХАМАС, а не наслідки авіаційного удару ЦАХАЛ.

Глава палестинської адміністрації Махмуд Аббас оголосив триденну жалобу по жертвах удару по лікарні. Єгипет слідом за ХАМАС поклав вину за удар по лікарні на Ізраїль.

Нагадаємо, НАБУ 17 жовтня оголосило у розшук чинного народного депутата Ярослава Дубневича у справі про розкрадання газу. У цей же день на засіданні Вищого антикорсуда народний обранець вийшов на  відеозвязок, та повідомив, що він знаходиться в лікарні на території України.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE