Politerno > Україна і світ > Байден має рацію: лідер республіканців у Сенаті пояснив, навіщо допомагати як Ізраїлю, так і Україні

Байден має рацію: лідер республіканців у Сенаті пояснив, навіщо допомагати як Ізраїлю, так і Україні

  • 22 Жовтня, 2023
  • 273 Переглядів
  • 0

Лідер республіканців у Сенаті Мітч МакКоннелл підтримав президента Джо Байдена у необхідності виділити кошти на допомогу Україні.

Про це він заявив журналістам cbs, передає “Лігу”.

МакКоннелл рішуче підтримав президента США Джо Байдена у запиті на виділення допомоги Ізраїлю та Україні у розмірі $106 млрд і сказав, що він і президент, по суті, перебувають у цьому питанні “на одній позиції”.

Сенатор також розкритикував своїх однопартійців, які у листі до нього запропонували розділити допомогу Ізраїлю (за яку вони виступають) та Україні (яку вони не підтримують).

МакКоннелл наголосив, що значна частина фінансування на допомогу Україні витрачається у самих США, і що нею фінансується заміна озброєнь, переданих Україні, на сучасніші.

“В Україні не воюють американські військові. Ми відновлюємо нашу промислову базу. Українці знищують армію одного з наших найбільших суперників. Мені важко знайти в цьому щось неправильне. Я думаю, це чудово, що вони захищаються”, – сказав сенатор.

Нагадаємо, уряд Ізраїлю закриє Міністерство інформації, а його бюджет – майже 6 млн доларів використають для відновлення південних громад біля кордону з Газою.


Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE