Politerno > Україна і світ > Мінінформації Ізраїлю закриють, гроші підуть на відновлення

Мінінформації Ізраїлю закриють, гроші підуть на відновлення

  • 22 Жовтня, 2023
  • 447 Переглядів
  • 0

Уряд Ізраїлю закриє Міністерство інформації, а його бюджет – майже 6 млн доларів використають для відновлення південних громад біля кордону з Газою.

Про це повідомляє “The times of Israel”.

Це рішення з’явилося через 10 днів після того, як міністерка інформації Ізраїлю Галіт Дистель-Атбарян 12 жовтня подала у відставку та попросила направити кошти її відомства на допомогу мешканцям півдня Ізраїлю.

Невикористаний бюджет міністерства, 9,4 мільйона шекелів (2,3 мільйона доларів) на 2023 рік і 14,4 мільйона шекелів (3,5 мільйона доларів) на 2024 рік, буде перенаправлено новому керівництву Ткума – мошаву на півдні Ізраїлю, якому доручено відновити зруйнований західний Негев.

Як відомо, згідно з даними проєкту держбюджету України бюджеті на 2023 рік передбачено 1,4 млрд на фінансування телеканалів “Дом” та “Freedom” (піар влади й особисто Володимира Зеленського- ред.), а також на компенсацію за створений контент.

29 грудня 2022 року парламентський телеканал “Рада” уклав угоду на виробництво програм для телемарафону на 120 млн гривень з компанією “Кінокіт”, яку пов’язують із заступником голови Офісу президента Кирилом Тимошенком. За неповний 2022 рік компанії “Кінокіт” в обхід системи “Прозорро” заплатили їй 140 млн гривень.

За даними “Наших грошей”, державне підприємство “Мультимедійна платформа іномовлення України” 13 березня уклало угоди на виготовлення передач для інформаційного марафону “Freeдом” до кінця 2023 року на загальну суму 224 млн грн.

Нагадаємо, російська ракета влучила у Харківський інноваційний термінал “Нової пошти” у смт Коротич, відомо про 6 загиблих і 16 поранених. У працівників, які там перебували, не було шансу встигнути добігти до укриття, бо сирена пролунала за секунду до вибуху. 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE