Politerno > Україна і світ > У Білому домі заявили про розстріли російських солдатів, які відмовляються виконувати накази

У Білому домі заявили про розстріли російських солдатів, які відмовляються виконувати накази

  • 27 Жовтня, 2023
  • 303 Переглядів
  • 0

Білий дім має інформацію про те, що російські військові страчують солдатів, які не виконують наказів, пов’язаних з війною з Україною.

Про це повідомляє Reuters

“У нас є інформація про те, що російські військові фактично страчували солдатів, які відмовлялися виконувати накази”, – сказав журналістам координатор із питань стратегічних комунікацій Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі.

«Ми також маємо інформацію про те, що російські командири погрожують стратити цілі підрозділи, якщо вони спробують відступити від вогню української артилерії», — сказав Кірбі.

Представники Кремля, міністерства оборони Росії та посольства Росії в Сполучених Штатах не відразу відповіли на прохання прокоментувати цю проблему.

Посол Росії у Вашингтоні Анатолій Антонов у коментарі додатку для обміну повідомленнями Telegram не згадав про звинувачення Білого дому.

Але, посилаючись на останній пакет військової допомоги Україні на 150 мільйонів доларів, Антонов назвав крок США “провокаційними та підбурювальними діями на міжнародній арені, які більше схожі на підливання олії у вогонь”, ніж на спробу пом’якшити конфлікт.

Зауважимо, вищезгадана практика – не нове явище у російській армії. Лідер Третьої окремої штурмової бригади Андрій Білецький тиждень тому в інтерв’ю для “Української Правди” теж згадував: після спілкування з полоненими, зокрема “вагнерівцями”, стало зрозуміло про часте використання подібних схем. Коли у найманців (переважно зеків), не було іншого варіанту, ніж йти вперед і або загинути, або потрапити в полон. Адже під час відступу їх розстрілювали.

Нагадаємо, затримання двох імовірних російських шпигунів у Словенії в листопаді 2022 року стало основою для звинувачень у бік прем’єр-міністра Роберта Голоба у втручанні в роботу правоохоронних органів.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE