Politerno > Україна і світ > РФ провела невдалі випробування носіїв ядерної зброї – ГУР

РФ провела невдалі випробування носіїв ядерної зброї – ГУР

  • 5 Листопада, 2023
  • 399 Переглядів
  • 0

У Росії 1 листопада пройшли «невдалі випробування» міжконтинентальної балістичної ракети РС-24 «Ярс», яка є основною у наземному компоненті стратегічних ядерних сил РФ.

Про це заявляє Головне управління розвідки Міноборони України.

«Запуск ракети «Ярс» із космодрому «Плесецьк» (Архангельська область) по цілі на полігоні «Кура» (Камчатка) здійснив бойовий розрахунок 33-ої ракетної армії ракетних військ стратегічного призначення зс РФ. За даними ГУР МО України, ракета «Ярс» збилася з курсу, як і під час попередніх командно-штабних навчань стратегічних ядерних сил держави-агресора Росії 25 жовтня 2023 року», – заявили в українській розвідці.

Там додали, що так само невдало 25 жовтня цього року завершився випробувальний запуск із підводного ракетного крейсера «Борей» балістичної ракети РСМ-56 «Булава», «що вкотре засвідчило її ненадійність».

Незалежно перевірити ці дані поки що неможливо. Російське Міноборони сьогоднішню заяву ГУР не коментувало.

Водночас 25 жовтня у російському відомстві заявили, що РФ провела тренування масованого ядерного удару. Міністр оборони Росії Сергій Шойгу зауважив, що тренування стратегічних ядерних сил проходило «під особистим керівництвом» президента Володимира Путіна.

Згідно з офіційними повідомленнями з РФ, тоді з космодрому «Плесецьк» в Архангельській області по полігону «Кура» на Камчатці було виконано пуск міжконтинентальної балістичної ракети «Ярс», водночас із Баренцевого моря з атомного підводного крейсера «Тула» було запущено балістичну ракету «Синева». Також, за словами начальника російського Генштабу Валерія Герасимова, у тренуванні стратегічних ядерних сил брали участь два ракетоносці дальньої авіації ТУ-95МС.

Нагадаємо, міністр оборони Рустем Умєров підписав Наказ про затвердження Концепції військової кадрової політики до 2028 року, за якою головний акцент – задоволення потреб ЗСУ в людях.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE