Politerno > Тернопільщина > “Бруківка чи життя?”: тернополяни вчетверте пікетували міську раду. ФОТО – ВІДЕО

“Бруківка чи життя?”: тернополяни вчетверте пікетували міську раду. ФОТО – ВІДЕО

  • 5 Листопада, 2023
  • 1908 Переглядів
  • 0

Під стінами Тернопільської міської ради відбувалася уже четверта акція “ЗСУ в першу чергу”. Тернополяни вимагають збільшити витрати на армію.

Мітингувальники тримали в руках плакати “Дітям потрібний тато, а не бруківка”, “Гроші ЗСУ”, “Гроші на дрони, а не на бруківку”,”Дорогу до перемоги бруківкою не прокладеш”, “Не дороги, а дрони”.

Свої вимоги активісти прописали на одному з плакатів.

У Facebook організатори акції пишуть, що мер, як завжди, до них не вийшов.

“Передали подарунок меру – плакат, розписаний дітками, з написаними «побажаннями».

Домовились, що зустрічатимемось щонеділі о 14.00, аж поки наші податки не стануть хорошим тилом для наших захисників”, – повідомила Люба Атласюк.

За словами дружини безвісти зниклого військовослужбовця Ольги Тимошенко, відтепер приходити на пікет під стіни міськради активісти будуть щонеділі о 14 годині.

До першої акції “ЗСУ в першу чергу”, за словами речниці Тернопільської міської ради Мар’яни Зварич, на допомогу ЗСУ міськрада виділила 55 мільйонів гривень. На наступний день була сесія міської ради, на якій виділили ще 15 мільйонів гривень. Згодом міськрада спрямувала захисникам додаткових 5 мільйонів гривень. На останній сесії, яка відбулася в п’ятницю, було виділено 25 мільйонів гривень.

“Тобто за 8 місяців виділили 55 мільйонів, а з моменту першої акції дотепер 40 мільйонів. Це є наша заслуга. Малесенький перший крок, тому що військове ПДФО, податки із зарплат військових у тернопільський міський бюджет надійшло 493 мільйони гривень за 9 місяців цього року. Відповідно, ми проти того, щоб податки військових йшли на забезпечення непотрібної життєдіяльності міста, тому що місто зараз без облагородження може існувати, а наші військові без дронів, техніки – не можуть”, – зазначила Ольга Тимошенко.

Завершили акцію виконанням Гімну України поблизу пам’ятника Степану Бандері.

Нагадаємо, на черговому засіданні у справі щодо обвинуваченої у хабарництві доцентки ЗУНУ Інни Гуцул спливли нові факти, що можуть свідчити про підробку документів керівництвом університету.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE