Politerno > Україна і світ > Стало відомо, хто з олігархів у 2023 році найбільше заробив на “Єдиному марафоні”

Стало відомо, хто з олігархів у 2023 році найбільше заробив на “Єдиному марафоні”

  • 15 Листопада, 2023
  • 989 Переглядів
  • 0

Державне підприємство «Мультимедійна платформа іномовлення України» фінансує приватних мовників на сотні мільйонів гривень.

Про це повідомляє “Главком“.

Серед великих приватних телеканалів, які виробляють контент для марафону «Єдині новини #UAразом», найбільше бюджетних коштів з початку року одержало ТОВ «СЛМ Новини» – 141,72 млн грн. Ця фірма належить до медіагрупи Starlight Media (до складу входять телеканали ICTV, ICTV2, СТБ, Новий канал, ОЦЕ ТБ, Твій серіал, M1, M2) олігарха Віктора Пінчука. Про це повідомляє «Главком» з посиланням на дані порталу публічних коштів Spending станом на 12 листопада 2023 року.

На другом місці – канал «Ми – Україна» (заснували ексжурналісти розформованого медіахолдингу «Україна» мільйярдера Ріната Ахметова), який отримав 125,48 млн грн держфінансування.

Далі йде телерадіокомпанія «Студія 1+1» (пов’язана з олігархом Ігорем Коломойським, наприкінці жовтня 2023 року після арешту у справі Приватбанку бізнесмен передав свої корпоративні права в медіахолдингу в управління трудовому колективу) – 98,69 млн грн.

Канал олігарха-втікача Дмитра Фірташа «Інтер» заробив на телемарафоні 92,61 млн грн.

Усе фінансування проходить через державне підприємство «Мультимедійна платформа іномовлення України».

За даними «Главкома», 10 листопада це ж ДП уклало чергові договори на суму 43,3 млн грн з телеканалами двох олігархів.

Отже, ТОВ «СЛМ Новини» Пінчука отримало 21,63 млн грн. Вартість 1 години виробництва інформаційних програм для телемарафону становить 119,39 тис. грн (без ПДВ).

Телерадіокомпанії «Студія 1+1» перепало з бюджету 21,67 млн грн. Ціна години виробництва контенту – 117,26 тис. грн (без ПДВ). Вказані договори з телеканалами діють з жовтня до грудня 2023 року.

Як відомо, у бюджеті на 2023 рік передбачено 1,4 млрд на фінансування телеканалів “Дом” та “Freedom”, а також на компенсацію за створений контент.

12 квітня державне підприємство «Мультимедійна платформа іномовлення України» без тендерів роздало 465,15 млн грн на створення інформаційних програм і матеріалів для марафону «Єдині новини #UAразом».

Для порівняння. У 2022 році телемарафон «Єдині новини» «висмоктав» із бюджету щонайменше 230 млн грн.

Раніше ми повідомляли, що в Україні залишилось лише двоє мільярдерів – це бізнесмени Рінат Ахметов та Віктор Пінчук.

Нагадаємо, секретар РНБО Олексій Данілов вважає, що варто працювати над деанонімізацією діяльності Telegram-каналів в Україні, адже анонімність і відсутність будь-якої відповідальності допомагає поширювати російські наративи.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE