Politerno > Україна і світ > “Обережний, бо в антикорупційному комітеті”: “Слуга народу” Одарченко давав хабаря Найєму біткойнами і має мережу обмінників

“Обережний, бо в антикорупційному комітеті”: “Слуга народу” Одарченко давав хабаря Найєму біткойнами і має мережу обмінників

  • 22 Листопада, 2023
  • 365 Переглядів
  • 0

Нардеп від “Слуги народу” Андрій Одарченко, якого НАБУ та САП викрили на корупції, намагався підкупити голову агентства відновлення Мустафу Найєма біткойнами.

Про це повідомляє ЦПК.

Хабарі йшли за виділення коштів Фонду відновлення на Державний біотехнологічний університет, ректором якого був Одарченко.

Сам Одарченко казав, що “боїться цих тем” і дуже обережний, бо: “Я сам в антикоррупционном комитете, если зацепят, то потом не будет ни настроения, ни счастья, ничего”.

Одарченко обговорював із Наємом питання: “а бюджетному комитету что-давать надо?”.

Також журналісти Цензор.нет публікують репліки з їхнього діалогу: 

– Я сам боюсь. Даже к Давиду захожу с этой шарманкой.

– А что, Давид тоже в теме?

– Давид – он хитрож**й. Я сам не знаю. Но мне говорили – выруби эту шарманку. Я сам в антикоррупционном комитете, я сам понимаю – если зацепят, то потом не будет ни настроения, ни счастья, ничего.

Одарченко пропонував голові Держагентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафі Найєму $50 тис у біткоїнах.

Прокурор САП цитує слова Одарченка до голови Агенства відновлення: “Я люблю крипту. Ты что, никогда не пользовался криптой? Это ох..енная тема. У меня свои обменники. Везде, во Львове, Харькове, Киеве. Да хоть в Испании”.

А у серпні 2023 року в розмові з Найємом Одарченко розповідав, що не вірить, що Харків вистоїть і треба домовлятися з рф: "Это мощь, я много читаю, нас разметут, Иран и Китай им оружие дают. Зачем нам эти донецкие и луганские и Крым? Надо договариваться".

За його словами, коли голова ВРУ Руслан Стефанчук після введення воєнного стану заявив, що хто з Києва поїде, той зрадник, він сказав: "Я сразу как вышел, в Закарпатье поехал. Думаю, идите ви на...".

Захист зачитав список осіб, які прийшли брати Одарченка на поруки. В основному це декани та професори з університету Одарченка. Адвокат каже, що під позитивною характеристикою депутату підписалися близько 200 чоловік. Всі працівники біотехнологічного університету.

Одарченко заперечує, що на записах НАБУ його голос: "...відчуваю, що це не мій голос, чітко не мій. Стосовно виборів і війни, хочу зазначити, що я підтримую тільки територіальну цільність України, підтримую всі законопроєкти, спрямовані на виділення коштів військовим".

Нагадаємо, прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді проводить у середу віртуальну зустріч лідерів країн “Групи 20”, однак президент Китаю Сі Цзіньпін і американський лідер Джо Байден не будуть присутні.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE