Politerno > Україна і світ > Франція закликає Китай не допомагати Росії у війні проти України

Франція закликає Китай не допомагати Росії у війні проти України

  • 25 Листопада, 2023
  • 363 Переглядів
  • 0

Міністерка закордонних справ Франції Катрін Колонна під час офіційного візиту до Китаю закликала КНР не сприяти Росії в її загарбницькій війні проти України.

Про це Колонна заявила після переговорів з міністром закордонних справ Китаю Ван І, яку цитує AP.

“Франція ще раз підкреслює, що її співпраця з Китаєм має важливе значення для просування справедливого і тривалого миру”, – зазначила Колонна.

Вона закликала Китай продовжувати працювати над своєю мирною пропозицією щодо України, одночасно гарантуючи, що китайські структури не допомагатимуть РФ у війні.

“Ми розраховуємо на пильність китайської влади, щоб жодна структура в Китаї, особливо приватна, не сприяла прямо чи опосередковано незаконним військовим діям Росії в Україні”, – додала Колонна.

Раніше президент Франції Емманюель Макрон у розмові з китайським лідером Сі Цзіньпіном висловив стурбованість військовою співпрацею Росії та Північної Кореї на тлі повномасштабної війни проти України.

Перед цим у Білому домі заявили, що Китай здатен сприяти допомозі Вашингтона в підтримці України в її захисті у загарбницькій війні, яку веде РФ.

Водночас міністерка фінансів США Джанет Єллен під час зустрічі з віцепрем’єром Китаю Хе Ліфеном закликала Пекін не допомагати Росії ухилятись від санкцій і не допускати, щоб таке відбувалось через китайські компанії.

Нагадаємо, вночі 25 листопада ворог випустив по Україні рекордну кількість ударних БпЛА – 75 “Шахедів”, з них 74 збиті.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE