Politerno > Україна і світ > У Башкортостані ОМОН розганяє багатотисячний мітинг. ВІДЕО

У Башкортостані ОМОН розганяє багатотисячний мітинг. ВІДЕО

  • 17 Січня, 2024
  • 353 Переглядів
  • 0

Кілька тисяч людей вийшли на акцію протесту в російському Башкортостані через засудження активіста до позбавлення волі – декого побив ОМОН, застосовувався сльозогінний газ та світлошумові гранати.

Про це повідомляє “Медуза” із посиланням на місцеві ЗМІ та анонімні Telegram-канали.

17 січня активіста Фаїля Алсинова засудили до чотирьох років позбавлення волі у справі про розпалювання міжнаціональної ворожнечі. 

Протестувальники скандували “Свободу!”, а також вимагали, щоб глава Башкортостану Радій Хабіров пішов у відставку.

Перед оголошенням вирока поліцейські перекрили дорогу в Баймаку і не пропускали автомобілі. За словами жителів, в місті глушать інтернет. Анонімні Telegram-канали також повідомляють про збої в роботі  месенджера WhatsApp.

Після вироку біля будівлі суду почалися затримання, як стверджують ЗМІ. Перших демонстрантів затримали після того, як протестувальникам вдалося відтіснити на кілька метрів бійців ОМОНу зі щитами, які стояли біля будівлі суду. Кількох затриманих повалили на землю.

“ОМОНівці били протестувальників кийками, у відповідь їх закидали шматками снігу, а також рукавичками і шапками. Крім того, у бік омонівців, як стверджується, летіли їхні ж кийки. Анонімні Telegram-канали повідомили, що проти людей, які зібралися біля будівлі суду, застосували сльозогінний газ. 

ЗМІ повідомляють, що в протестувальників кидали димові шашки, які активісти кинули назад в омонівців. Sota заявила, що проти демонстрантів також застосували світлошумові гранати”, – пише Медуза.

За різними оцінками, затримано від п’яти до кількох десятків протестувальників. 

Анонімні Telegram-канали повідомляють, що щонайменше двоє учасників мітингу постраждали: в однієї людини розбите обличчя, в іншої травмована нога. 

Одному з активістів, як стверджують ЗМІ, вручили повістку до військкомату, після чого відвезли у ФСБ. 

Нагадаємо, словацький прем’єр-міністр Роберт Фіцо після зустрічі з угорським прем’єром Віктором Орбаном у Будапешті заявив, що підтримує блокування для України 50 мільярдів євро допомоги.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE